A. Kupčinskas Panemunės tilto atidarymo šventę pradės anksčiau

Kauno politikai žūtbūt stengiasi pasišildyti penktadienį atidaromo Panemunės tilto spinduliuose – šiose varžybose kaunasi dabartinis Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ir vienas aršiausių jo oponentų, buvęs miesto meras Andrius Kupčinskas.

Panemunės tiltu jau netrukus galės riedėti visi automobiliai.<br>P.Mantauto nuotr.
Panemunės tiltu jau netrukus galės riedėti visi automobiliai.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Oct 28, 2015, 6:12 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 5:26 AM

Trečiadienį internete žaibiškai paplito vaizdo siužetas, kuriame matyti prie savo greitojo „Ferrari“ vairo sėdintis V.Matijošaitis, kuris važinėjo Panemunės tiltu. Kaunietis atskleidė šią transporto priemonę pasirinkęs išbandyti tilto asfalto lygumą ir tikino neturįs jokių priekaištų.

Meras taip pat pakvietė kauniečius į Panemunės tilto atidarymo šventę, kuri prasidės ant paties tilto penktadienį, 9 valandą 30 minučių. Šioje trumpoje ceremonijoje laukiama ir šalies premjero Algirdo Butkevičiaus.

Vos po kelių valandų į Panemunės tilto atidarymo šventę pakvietė ir buvęs Kauno meras A.Kupčinskas, tačiau jo pranešime nurodyta, kad šventė prasidės valanda anksčiau – 8 valandą 30 minučių netoli naujojo tilto esančioje Švč. Jėzaus Širdies bažnyčioje, kurioje bus aukojamos Šv.Mišios.

A.Kupčinskas lrytas.lt tikino nerengiantis alternatyvios tilto atidarymo šventės, tačiau pripažino, kad šia proga aukoti Šv.Mišias buvo ir jo sumanymas. 

„Norime pabūti bendrystėje ir pasidžiaugti sėkminga reikšmingo projekto padėka, padėkoti visiems prie jo prisidėjusiems žmonėms“, – kalbėjo Kauno konservatorių lyderis. 

A.Kupčinskas buvo vienas aktyviausių naujojo Panemunės tilto statybos iniciatorių ir prieš trejus metus pats spustelėjo mygtuką sprogdinant senąjį avarinės būklės tiltą. Tiltų žinovai neabejojo, kad buvęs statinys kėlė pavojų žmonėms ir jį reikėjo griauti.

Buvęs Kauno meras ketina dalyvauti ir oficialioje tilto atidarymo ceremonijoje, nors nėra gavęs miesto valdžios  kvietimo. 

„Dirbdamas meru visada kviesdavau į renginius visus žmones, prisidėjusius prie reikšmingų projektų“, – pridūrė A.Kupčinskas. Dabartiniam merui V.Matijošaičiui kvietimas atvykti į Šv.Mišias taip pat neišsiųstas.

„Aš nesu klebonas ir negaliu kviesti į Šv.Mišias. Kvies bažnyčios varpai“, – tikino A.Kupčinskas. 

Dėl finansavimo problemų Panemunės  tilto statyba užtruko trejus metus – metais ilgiau negu planuota iš pradžių. Darbams išleista apie 30 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.