Pusiaukelės namai Vilniuje bus įkurti šalia pataisos namų

Pusiaukelės namams, kuriuose

Pusiaukelės namai Vilniuje bus įkurti šalia pataisos namų.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Pusiaukelės namai Vilniuje bus įkurti šalia pataisos namų.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 29, 2015, 12:01 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 2:20 AM

Kaip ketvirtadienį informavo Kalėjimų departamento direktorė Živilė Mikėnaitė, tokie namai čia turėtų duris atverti iki 2016 metų balandžio.

„Projektas „Pusiaukelės namai“ juda ne taip sparčiai kaip norėtųsi, bet jis juda. Artimiausiu metu Alytaus pataisos namuose turėtų jau būti atidaryta, po to – Marijampolėje. Vilniuje ir Pravieniškėse judam tuo pačiu greičiu (...). Aš manau, kad iki balandžio mėnesio turės būti atidaryta“, – sakė ji.

Vilniuje ilgiausiai užtruko vietos pusiaukelės namams paieška. Protestų dėl siūlytų vietų tokioms įstaigoms kilo ir kituose miestuose, dėl visuomenės pasipriešinimo buvo visai atsisakyta pusiaukelės namų Šiauliuose.

„Vilniuje tas projektas, kurio atsisakėme, paaiškėjo, kad pagrindiniai interesai buvo dėl to objekto įsigijimo, dėl žemės įsigijimo, o ne kalinių baimė. Tiesiog žmonės, kurie turėjo tam tikrų kitų interesų, inicijavo tą nepasitenkinimą. Kaip ten bebūtų, nepasitenkinimas buvo kilęs ir mes į tai turėjome reaguoti ir keisti į kitą vietą“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Anksčiau Vilniaus pusiaukelės namams buvo svarstoma vieta Rasų gatvėje.

„Aš manau, kad reikia tam tikro laiko, kad žmonės suprastų, jog būtent pusiaukelės namuose esantys asmenys yra mažiau pavojingi negu iš karto išėję į laisvę be jokios socialinės reabilitacijos“, – sakė J.Bernatonis.

Pusiaukelės namuose įsikurs asmenys, kurie, kaip teigia Teisingumo ministerija, suvokė padaryto nusikaltimo žalą, yra nepavojingi visuomenei, pasirengę dirbti, mokytis ir grįžti į pilnavertį gyvenimą visuomenėje.

Kiekvienuose Pusiaukelės namuose galės gyventi iki 20 nuteistųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.