Visuomenės atstovai kviečiami stebėti šauktinių sąrašų sudarymo

Krašto apsaugos ministerija

Visuomenės atstovai kviečiami stebėti šauktinių sąrašų sudarymo.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Visuomenės atstovai kviečiami stebėti šauktinių sąrašų sudarymo.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-11-10 13:53, atnaujinta 2017-10-05 00:44

Savo kandidatūras į atranką iki lapkričio 27 dienos gali teikti Lietuvoje registruotos asociacijos, susijusios su krašto apsaugos stiprinimu, visuomenės paruošimu gynybai, jaunimo pilietiniu ir patriotiniu ugdymu, taip pat žmogaus teisių gynimu. Visuomenės atstovų sąrašą tvirtins krašto apsaugos ministras. Jame turės būti ne mažiau kaip penki ir ne daugiau kaip 10 visuomenės atstovų.

Prievolininkų sąrašas 2016 metams bus sudaromas sausio 7 dieną ir paviešintas sausio 11 d. Kitąmet į 9 mėnesių privalomąją karo tarnybą numatoma pakviesti 3 tūkst. jaunuolių, o pirmoji grupė į mokomąjį dalinį Rukloje atvyks balandžio 4 d.

Šiemet, kaip ir 2015 m., šauktinių sąrašai bus sudaromi atsitiktine tvarka, naudojant kompiuterinę programą. Pasak krašto apsaugos ministro Juozo Oleko, iki sausio 7 d. savanoriškai atlikti karinę tarnybą panorę asmenys nebus įtraukiami į šaukiamųjų sąrašus, taip pat galės pasirinkti ne tik tarnybos pradžios laiką, bet ir vietą, o už nepriekaištingą tarnybą pretenduos gauti 25 proc. didesnes išmokas nei prievolininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.