Klaipėdoje norima keisti priėmimo į darželius tvarką

Klaipėdoje ruošiamasi keisti

Numatoma įpareigoti savivaldybę savo interneto puslapyje viešinti informaciją apie laisvas ugdymo vietas.<br>D. Umbraso asociatyvi nuotr.
Numatoma įpareigoti savivaldybę savo interneto puslapyje viešinti informaciją apie laisvas ugdymo vietas.<br>D. Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 11, 2015, 1:52 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 9:07 PM

Naujajame priėmimo į darželius tvarkos aprašo pakeitimo projekte supaprastinama dokumento struktūra, kad priėmimo tvarka būtų aiški ir suprantama visiems tėvams.

Taip pat ankstinamas kasmetinio vaikų priėmimo į naujas grupes terminas: anksčiau jis buvo nuo gegužės iki rugpjūčio, dabar – nuo balandžio 1 iki birželio 15 dienos. Kaip ir anksčiau priėmimas į laisvas vietas vykdomas visus metus.

Iš dalies keičiama ir vaikų priėmimo be eilės ar prioritetiškai tvarka: šiam tikslui kuriama Savivaldybės vaikų priėmimo komisija, kuri vertins prioritetiškumą suteikiančius dokumentus ir spręs kitus tvarkoje nenumatytus vaikų priėmimo klausimus. Komisiją sudarys Savivaldybės tarybos, administracijos, švietimo įstaigų bei visuomeninių tėvų organizacijų deleguoti atstovai.

Numatoma galimybė pagal poreikį organizuoti vaikų, registruotų laukiančiųjų eilėje, patikrą. Patikra reikalinga nustatyti tikrą pageidaujančių lankyti darželius vaikų skaičių ir išregistruoti iš sistemos tuos, kuriems paslauga nebereikalinga.

Patikslinamos aplinkybės, kai tėvai gali pakeisti vaikų lankomas įstaigas. Šiuo atveju informacinėje vaikų priėmimo sistemoje formuojama papildoma – keičiančių įstaigas – eilė. Taip bus galima nustatyti realų ugdymo vietų poreikį.

Numatoma įpareigoti savivaldybę savo interneto puslapyje viešinti informaciją apie laisvas ugdymo vietas.

Savivaldybės administracijos direktoriaus sudaryta darbo grupė tvarkos aprašo pakeitimą parengė apibendrinusi siūlymus po viešųjų svarstymų. Pakeitimas bus teikiamas administracijos direktoriui, kuris reglamento nustatyta tvarka jį teiks svarstyti tarybai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.