Vilniaus taryba atmetė A.Zuoko siūlymą dėl vaikų darželių

Vilniaus savivaldybės taryba

A.Zuoko teigimu, jei kompensacijų pareikalautų visi nepatogumų registruojant vaikus į darželius sausį patyrę tėvai, kurių buvo apie 2 tūkst., iš viso tam galėtų prireikti apie 30 tūkst. eurų.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
A.Zuoko teigimu, jei kompensacijų pareikalautų visi nepatogumų registruojant vaikus į darželius sausį patyrę tėvai, kurių buvo apie 2 tūkst., iš viso tam galėtų prireikti apie 30 tūkst. eurų.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 11, 2015, 8:15 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 8:00 PM

Po tarybos sprendimo Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) lyderis įsipareigojo sumokėti kompensacijas pats, tačiau ne visiems, kurie galėjo patirti nepatogumų dėl strigusios registracijos sistemos, o 22 asmenims, kurie dėl kompensacijų kreipėsi į savivaldybę.

„Baudžiate ne mane, o tuos vilniečius, kurie tikėjosi ir kurie patyrė nepatogumų dėl Vilniaus savivaldybės administracijos kaltės, – tarybos nariams kalbėjo A.Zuokas. – Noriu patvirtinti – be abejo, negaliu kompensuoti visų, nes neturiu tokių pajamų, bet tie 22 asmenys, kurie yra užsiregistravę, tai aš jiems pasiruošęs kompensuoti po 15 eurų, kurie kreipėsi į Vilniaus savivaldybės administraciją, iš savo lėšų.“

Klausiamas, kodėl kompensacijų nenumatė dar savo vadovavimo metu, A.Zuokas nurodė, kad tuo metu buvo davęs protokolinį pavedimą skirti kompensacijas, tačiau administracija to nespėjo įgyvendinti. Dabartiniai Vilniaus vadovai posėdyje tvirtino jokių tokio A.Zuoko pavedimo įrodymų neradę.

A.Zuoko teigimu, jei kompensacijų pareikalautų visi nepatogumų registruojant vaikus į darželius sausį patyrę tėvai, kurių buvo apie 2 tūkst., iš viso tam galėtų prireikti apie 30 tūkst. eurų.

Pirmoji registracija į darželius Vilniuje šiemet vyko sausio 12-ąją, tuomet dėl techninių problemų užstrigus sistemai, visi prašymai anuliuoti. Registracija pakartota kovo 25-ąją, tačiau ji vėl neveikė tinkamai. Rugsėjį taryba priėmė sprendimą atsisakyti nuostatos, kai sutapus kitiems prioritetams gaunant vietą darželiuose pirmenybė teikiama tiems, kurie anksčiau pateikė prašymą, tad tėvai raginami nepulti registruotis pirmosiomis dienomis. Registracijos į darželius 2016-iesiems pradžia numatyta gruodžio 15-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.