J.Olekas padėkojo Kanadai už pagalbą užtikrinant saugumą regione

Kanadoje su šios šalies gynybos

J.Olekas padėkojo Kanadai už pagalbą užtikrinant saugumą regione.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Olekas padėkojo Kanadai už pagalbą užtikrinant saugumą regione.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-11-21 18:30, atnaujinta 2017-10-03 11:38

„Dėkoju Kanadai už skirtas saugumo užtikrinimo priemones. Sustiprinta oro policijos misija Baltijos šalyse, įkurtas NATO štabas Lietuvoje ir ypač bendras Lietuvos karių ir sąjungininkų kovinis rengimas yra itin svarbūs veiksmai užtikrinant saugumą mūsų regione bei stiprinant Aljanso vienybę ir sąveikumą. Kviečiu Kanadą ir toliau prisidėti užtikrinant sutartas NATO atgrasimo priemones mūsų regione“, – susitikimo metu kalbėjo ministras J.Olekas.

Susitikimo metu ministras J.Olekas pasiūlė Kanados gynybos ministrui kitais metais atsiųsti į Lietuvą kanadiečių rotacinę kuopą dalyvauti bendrose pratybose ir mokymuose bei sustiprinti NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse.

Kanados kariai lapkričio 9 – 20 dienomis dalyvavo pratybose „Geležinis kardas“ (angl. „Iron Sword“) ir „Maple Arch 2015“ (liet. „Klevo skliautai 2015“) Lietuvoje. Kanada taip pat skyrė tris karininkus į Lietuvoje įkurtą NATO štabą. 2014 metais Kanados naikintuvai sustiprino NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse.

Kalbėdamas apie paramą Ukrainai, ministras J.Olekas pasiūlė Kanadai paremti trišalės Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados (LITPOLUKRBRIG) projektą ir kartu mokyti ir rengti brigadai priskirtus Ukrainos karius.

Lietuvos krašto apsaugos ministras Kanadoje su oficialiu vizitu lankėsi lapkričio 19–21 dienomis, su Kanados gynybos ministru jis susitiko penktadienį.

Į Lietuvą krašto apsaugos ministras J. Olekas grįšta sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.