Utenos pareigūnams parodė „Kalašnikov“ ir iškart atėmė

Utenos policijos pareigūnai, po kelių Vilniuje įvykusių incidentų su automatais „Kalašnikov“, iš arčiau susipažino su šiuo ginklu ir pasimokė juo naudotis. Tačiau tai jiems – tik bendro išsilavinimo spragų užpildymas, kadangi pirmadienį po prezidentės ir viešojo saugumo tarnybų vadovų pasitarimo pranešta, kad šio ginklo atsisakoma.

Utenos pareigūnai su „Kalašnikov“ spėjo susipažinti dar prieš automatus atimant.<br>Utenos apskrities VPK nuotr.
Utenos pareigūnai su „Kalašnikov“ spėjo susipažinti dar prieš automatus atimant.<br>Utenos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-11-23 10:18, atnaujinta 2017-10-03 07:38

Kaip rašoma pirmadienį išplatintame Utenos apskrities VPK pranešime, dar ketvirtadienį Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo organizuojami teoriniai mokymai-pratybos, dėl tinkamo naudojimosi automatiniais ginklais tarnybos metu.

Pratybų tikslas buvo išmokti bei tobulinti naudojimosi automatiniais ginklais įgūdžius. Mokymų metu, instruktorius, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Mobiliojo būrio vadas Andrius Inčirauskas, apžvelgė automatinio ginklo AKS-74U istoriją, pristatė technines ginklo charakteristikas bei aptarė saugų elgesį.

Visi mokymų-pratybų dalyviai turėjo galimybę praktiškai susipažinti su ginklo ypatumais, tobulinti įgūdžius išardant bei sudedant minėtą ginklą.

Per mokymus įgytas žinias Utenos pareigūnai galėjo panaudoti vos kelias dienas. Po prezidentės ir viešojo saugumo tarnybų vadovų pasitarimo buvo pranešta, kad policija atsisako automatų „Kalašnikov“.

„Perskirstėme maksimaliai turimą ginkluotę, kad būtų atsisakyta karinių ginklų Kalašnikovo automatų. Liks pistoletai ir kiti automatiniai ginklai, tai yra, ne Kalašnikovo sistemos automatai“, – po susitikimo kalbėjo policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Policininkams Kalašnikovo automatai buvo išduoti po to, kai prieš pusantros savaites Paryžiuje per ginkluotus išpuolius keliose miesto vietose buvo nužudyti 129 žmonės.

Ir jau tą pačią dieną Vilniaus policijos patruliai šiuo automatu peršovė benamio koją. Skandalas kilo kitą dieną, kai sužeistas vyras kreipėsi į medikus. Paaiškėjo, kad patruliai incidentą nuo savo vadovybės nuslėpė.

Ketvirtadienį narkotikus vartojantis Igoris Molotkovas į Vilnių atvažiavusiems Švenčionių pareigūnams pavogė iš panosės jiems išduotą automatą „Kalašnikov“. Automatą jis pagrobė antrankiais surakintomis rankomis, peršoko per tvorą ir paspruko.

Dėl šio incidento Vilniuje buvo surengta net penkias valandas trukusi beprecedentė paieškos operacija, kurioje dalyvavo tūkstančiai policininkų.

I.Molotovą sulaikius paaiškėjo, kad surakintas antrankiais ir nešdamas automatą jis į kitą miesto galą nuvažiavo visuomeniniu transportu niekam neužkliūdamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.