Karo šūkiai nustelbė muzikos garsus

Laisvę verslui! Pulkime prie ginklų! Gelbėkime vaikus ir gyvūnėlius! Šalin bliuzasriubę su ezoteriniais prieskoniais!

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Nov 26, 2015, 5:34 AM, atnaujinta Oct 2, 2017, 6:57 PM

Europarlamentaras A.Guoga sužaidė dar vieną sėkmingą pokerio partiją ir gali šuoliuoti į Seimą ant balto žirgo – paragino Lietuvos piliečius skirti 2 procentus gyventojų pajamų mokesčio (GPM) mūsų kariuomenei, o jie dosniai atseikėjo ir jo atstovaujamam Liberalų sąjūdžiui.

Iš partijoms galimo skirti 1 proc. GPM pyrago liberalai šįmet atsiriekė daugiausia – per 210 tūkst. eurų. Tiesa, jų idėjos sužavėjo vos per 10,5 tūkst. rėmėjų, užtat turtingesnių. Antai socialdemokratams, o ne valstybei procentuką patikėjo 15 tūkst. piliečių, bet partija surinko tik 190 tūkst. eurų.

Biudžeto sąskaita žmonės tradiciškai rėmė vaikų darželius, sporto mokyklas, įvairiausius labdaros fondus ir, žinoma, gyvūnų globos organizacijas.

Tačiau geltonus lyderių marškinėlius šįkart gali vilkėti kariuomenė – rėmėjai jai šįmet atseikėjo aštuoniskart daugiau nei pernai – 276,4 tūkst. eurų.

Sakysite, krašto apsaugos finansavimas ir taip auga kaip ant mielių? Be abejonės. Tačiau, pasirodo, vis tiek trūksta. Todėl kariuomenė iš anksto skelbė už gyventojų aukas pirksianti optinių taikiklių ar naktinio stebėjimo prietaisų.

Kitąmet galėtų pažadėti įsigyti kad ir tanką, o ant jo surašyti visų rėmėjų vardus. Jei tilps. Būtų neprastas masalas.

O štai bliuzo gerbėjams vertėtų rimtai susirūpinti: kasmet ant Varnių ežero kranto bliuzasriubę verdantys muzikantai paramos gavo vos 3 euro centus. Netgi mažiau negu Lietuvos ezoterikų konfederacija, sulaukusi dvigubai daugiau – 6 centų.

Tad visuomenės nuomonė kol kas aiški: reikia daugiau visokių laisvių, daugiau ginklų ir košės kariams, vaikams ir šunims.

Linksmybės arba piktosios dvasios palauks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.