Vyriausybei priminė, kiek migrantų žuvo pakeliui į Europą

Kol kas nežinomi aktyvistai prieš didžiausias metų šventes Vyriausybei priminė, kiek migrantų šiemet žuvo, bandydami pasiekti Europą. Plakatas su žuvusiųjų skaičiumi atsirado tiesiai po Vyriausybės langais.

Vyriausybei priminė, kiek migrantų žuvo pakeliui į Europą.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Vyriausybei priminė, kiek migrantų žuvo pakeliui į Europą.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2015, 4:37 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 5:45 PM

„Šiais metais Viduržemio jūros regione žuvo 2 500 žmonių“, – rašoma Vyriausybei po langais pastatytame dideliame stende.

Po šiuo priminimu mažesnėmis raidėmis parašyta: „Du penki nulis nulis #open borders“.

Kaip tik trečiadienį Tarptautinė migracijos organizacija (TMO) pranešė, šiais metais į Europos Sąjungą atvyko daugiau kaip 1 mln. pabėgėlių ir migrantų. Bandydami pasiekti Europą iš viso žuvo ar dingo be žinios 3 tūkst. 700 žmonių.

„Tai yra 3-4 kartus daugiau migrantų, nei jų buvo 2014 m.“, – agentūrai „Reuters“ sakė TMO vadovas Williamas Lacy Swingas.

Beveik visi šie žmonės, pasiekę Europą, į ES atvyko kirsdami Viduržemio ar Egėjo jūras. Pusę atvykusiųjų sudaro sirai, bėgantys nuo karo savo tėvynėje. Apie 20 proc. atvykusiųjų yra afganai, o maždaug 7 proc. – irakiečiai.

Spėjama, kad žmonių kontrabandininkai, gabendami migrantus į Europą, šiemet uždirbo mažiausiai 1 mlrd. dolerių.

TMO skelbia, kad iš daugiau kaip milijono migrantų, atsidūrusių Graikijoje, Bulgarijoje, Italijoje, Ispanijoje, Maltoje ar Kipre, didžioji dauguma, beveik 817 tūkst. žmonių, visų pirma jūros keliu atvyko į Graikiją.

TMO atstovas spaudai Joelas Millamanas taip pat teigia, kad kol kas neįmanoma prognozuoti, koks migrantų srautas laukia Europos 2016 m.

Lietuvos Respublikos Vyriausybės rugsėjo 10 d. nutarimu numatyta, kad į Lietuvą per 2 metus (2016–2017 m.) turi būti perkelti 1105 užsieniečiai: 1035 asmenys iš Italijos, Graikijos ir Vengrijos bei 70 asmenų iš trečiųjų šalių.

Kol kas iš šio skaičiaus į Lietuvą atvyko vos viena irakiečių šeima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją