Universitetas Maisto institutui Kaune rado naują vietą

Kauno technologijos universiteto (KTU) Maisto instituto darbuotojų laukia persikraustymo rūpesčiai, mat mokslininkų darbui pritaikytas daugiaaukštis pastatas Taikos prospekte jau parduotas. Naujieji šeimininkai ketina jį rekonstruoti.

Institutas naudojosi tik maža Taikos prospekte esančio statinio patalpų dalimi.<br>M.Patašiaus nuotr.
Institutas naudojosi tik maža Taikos prospekte esančio statinio patalpų dalimi.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

Feb 19, 2016, 8:23 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 11:02 AM

„Maisto instituto patalpos Taikos prospekte geografiškai smarkiai nutolusios nuo Studentų miestelio, jų būklė prasta, todėl reikalingos didelės investicijos joms atnaujinti“, – sprendimo parduoti pastatą priežastis aiškino KTU viešųjų ryšių projektų vadovė Eglė Šliurpaitė.

Pardavus šį turtą KTU sąskaita pasipildė 1,306 mln. eurų.

Šis pastatas iškilo dar 1969 metais.

Jo bendras plotas yra 8 286 kvadratiniai metrai, tačiau šiuo metu Maisto instituto poreikiams naudojama tik apie 1200 kvadratinių metrų ploto. Dalis likusių patalpų nuomojama.

Pastato įrengimas smarkiai atsilieka nuo šiuolaikinių reikalavimų, o šaltuoju metų laiku net įžengus į vidų dvelkia šaltis.

„Universiteto vadovybė siekia didinti Maisto instituto veiklos produktyvumą ir glaudesnę integraciją su Cheminės technologijos fakultetu, todėl nuspręsta institutą perkelti į Radvilėnų plente esantį kompleksą, kuriame ir įsikūręs Cheminės technologijos fakultetas“, – aiškino E.Šliurpaitė.

Perkeliant institutą bus atnaujintos jo veiklai skirtos patalpos, įrengta nauja mokslinė įranga.

Planuojama, kad į naujas patalpas institutas galutinai persikels iki 2016 metų gegužės mėnesio.

KTU priklausiusias patalpas Taikos prospekte įsigijo bendrovė, susijusi su prekybos miesteliu „Urmas“, ir jas nuomoja „Urmui“. Daugiaaukštis stovi jo kaimynystėje.

„Urmo“ atstovas Jonas Plenta taip pat tikino, kad nesiruošiama skubinti universiteto darbuotojų kuo greičiau išsikraustyti, nes reikia paruošti naują buveinę, o darbuotojams teks pasirūpinti brangia įranga.

Pasak J.Plentos, statinį būtinai reikės iš pagrindų atnaujinti, o jame turėtų įsikurti biurai. Bendrovės atstovas dar negalėjo atsakyti, kada prasidės atnaujinimo darbai – tai tikrai neįvyks artimiausiais mėnesiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.