Premjeras, išgirdęs apie STT apklaustą A.Zabulį: „Atleisiu ryt“

Po apklausos A. Zabuliui pareikšti įtartimai dėl prekybos poveikiu.

A.Zabulis apklausiamas tiriant galimą poveikį ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus finansinio nusikaltimo atliekantiems Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) pareigūnams.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Zabulis apklausiamas tiriant galimą poveikį ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus finansinio nusikaltimo atliekantiems Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) pareigūnams.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 29, 2016, 4:00 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 2:17 AM

Po apklausos A. Zabuliui pareikšti įtartimai dėl prekybos poveikiu.

„Jam (...) pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu ir skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti“, – BNS sakė STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas.

BNS žiniomis, A.Zabulis apklausiamas tiriant galimą poveikį ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus finansinio nusikaltimo atliekantiems Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) pareigūnams.

STT pirmadienį skelbė, kad turima duomenų, kad pasinaudojant „Lietuvos ryto“ vieno iš savininkų Gedvydo Vainausko įtaka už kyšį buvo siekiama, kad būtų nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo stambiu mastu.

Premjeras: jis bus rytoj atleistas

Įtarimų dėl prekybos poveikio sulaukęs Antanas Zabulis neteks premjero visuomeninio konsultanto pareigų, pareiškė ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Jis bus atleistas rytoj“, – BNS pirmadienio vakarą sakė A.Butkevičius po to, kai Specialiųjų tyrimų tarnyba buvusiam „Omnitel“ vadovui pareiškė įtarimus dėl prekybos poveikiu.

A.Butkevičius sakė, kad su R.Paksu pirmadienį aptarė susidariusią situaciją ir tolesnį koalicijos darbą. Premjeras teigia nematantis priežasčių keisti valdančiosios koalicijos sudėtį.

„Aš išklausiau R.Paksą ir jo kolegas. Apie pavojų demokratijai tikrai nebuvo akcentuojama, jokių veiksmų nesiimsime. Aš į teisėsaugos institucijų darbą niekada nesikišu“, – BNS sakė premjeras.

BNS paklaustas, ar kels klausimą dėl pasitikėjimo koalicijos partneriais, premjeras atsakė neigiamai. Anot A.Butkevičiaus, susitikime taip pat dalyvavo „tvarkiečiai“ Seimo nariai Kęstas Komskis ir Petras Gražulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.