Rasa Budbergytė dalyvaus Seimo rinkimuose su socialdemokratais

Seimo rinkimai vyks rudenį.

R.Budbergytė teigė, kad svarstytų pasiūlymą eiti finansų ministrės pareigas, jeigu sulauktų tokio siūlymo.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
R.Budbergytė teigė, kad svarstytų pasiūlymą eiti finansų ministrės pareigas, jeigu sulauktų tokio siūlymo.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2016, 12:14 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 2:06 PM

R.Budbergytė taip pat teigia, jog svarstytų siūlymą tapti finansų ministre vietoj į Europos Audito rūmuose ją galinčio pakeisti socialdemokrato Rimanto Šadžiaus, tačiau tikina, kad jai toks siūlymas kol kas nebuvo pateiktas.

„Tą dieną, kai mano įgaliojimai (Europos Audito rūmuose -BNS) baigsis, apsispręsiu, kad aš kandidatuoju Seimo rinkimuose. Aš esu apsisprendusi ir planuoju tai padaryti su socialdemokratais“, – trečiadienį Seime BNS sakė R.Budbergytė. Ji yra įstojusi į socialdemokratų partiją.

Pasak jos, su socialdemokratais dar nesutarta, ar dėl parlamentarės mandato ji kovos vienmandatėje apygardoje, ar bus tik įtraukta į sąrašą daugiamandatėje apygardoje. R.Budbergytė teigė norinti Seimo narės mandato siekti ir vienmandatėje, ir daugiamandatėje apygardose.

R.Budbergytės teigimu, dėl galimybės užimti finansų ministro postą su ja dar nebuvo kalbėta. Finansų ministerijai šiuo metu vadovaujantis socialdemokratas R.Šadžius yra pasiūlytas kandidatu pakeisti R.Budbergytę Europos Audito rūmuose.

„Ne, su manam apie tai nebuvo kalbėta. Niekas nekalbėjo. Tas sprendimas yra prezidentės ir premjero ir jie pirmiausia turi apie tai kalbėti. Gal jie yra kalbėję. Man tai nėra žinoma“, – teigė R.Budbergytė.

Tačiau R.Budbergytė teigė, jog svarstytų pasiūlymą eiti finansų ministrės pareigas, jeigu sulauktų tokio siūlymo.

„Tikrai svarstyčiau tokį pasiūlymą. Bet dabar pasakyti, ar sutikčiau negaliu. Yra gana sunkus laikotarpis – yra likę keli mėnesiai iki Seimo rinkimų ir apsispręsti, ar perimti tokiu atveju gana atsakingą ir labai sunkų darbą, būtų nelengva. Reikėtų pagalvoti apie visas rizikas“.

Valdančiosios socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas parlamentaras Gediminas Kirkilas BNS teigė, jog dėl R.Budbergytės kandidatūros į finansų ministro postą partijos vadovybė yra „neformaliai apsitarusi“.

„Apie tai tik neformaliai apsitarėme partijos vadovybėje. Aš teigiamai vertinu R.Budbergytės kandidatūrą (į finansų ministrus – BNS)“, – trečiadienį sakė G.Kirkilas.

R.Budbergytės kadencija Europos Audito rūmuose baigsis gegužės 7 dieną.

Teisininkės išsilavinimą turinti R.Budbergytė yra dirbusi ministro pirmininko padėjėja 1993 metais, bendrovės „Lelija“ juriskonsulte, Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Darbo teisės katedros asistente, 1997-2000 metais ėjo Teisingumo ministerijos sekretorės, viceministrės pareigas, 2001-2002 metais – Vidaus reikalų ministerijos sekretoriaus pavaduotojos ir sekretorės pareigas. 2005 – 2010 metais ji vadovavo Valstybės kontrolei, o nuo 2010 metų gegužės paskirta Lietuvos atstove Europos audito rūmuose.

Seimo rinkimai vyks rudenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.