Vis daugiau institucijose globojamų vaikų perkeliami į šeimas

Institucijose globojamų vaikų

Vis daugiau institucijose globojamų vaikų perkeliami į šeimas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Vis daugiau institucijose globojamų vaikų perkeliami į šeimas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2016, 6:36 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 12:40 PM

SADM šiuo metu vykdo institucinės globos pertvarką, kuria siekiama, kad vaikai gyventų šeimose ar šeimai artimoje aplinkoje, o proto ir psichikos negalią turintys žmonės bei jų artimieji gautų reikalingas paslaugas bendruomenėje.

Pernai uždaryti Marijampolės vaikų globos namai „Putinas“, pertvarkomi Pabradės vaikų globos namai – šių įstaigų vaikai, įvertinus visų vaikų individualius poreikius, apsigyveno bendruomenėje arba gyvena šeimose. Metų pabaigoje taip pat pradėti pertvarkyti Skalvijos vaikų globos namai (buvę Viešvilės) ir Panevėžio A. Bandzos kūdikių ir vaikų globos namai, vaikai pamažu persikelia į bendruomenę. Šiuose vaikų globos namuose vaikai apgyvendinami tik išimtiniais atvejais.

Skatinant vaikų globą šeimoje, pernai įvadiniuose mokymuose dalyvavo 400 asmenų (287 šeimos), norinčių tapti globėjais, ir 199 asmenys (104 šeimos), norintys įsivaikinti. Iš viso per 2007-2015 m. laikotarpį parengta 3950 globėjų ir įtėvių, kurių šeimose dabar auga tėvų globos netekę vaikai.

Siekiant padėti visoms Lietuvos šeimoms, susiduriančioms su sunkumais, krizinėmis situacijomis, bendruomeniniuose šeimų namuose joms bus teikiamos kompleksinės paslaugos. Tokie šeimų namai, tikimasi, atsiras visose savivaldybėse, pirmieji – dar šiemet.

Stiprinant darbą su socialinės rizikos šeimomis, savivaldybėse kasmet didinamas socialinių darbuotojų skaičius. Šiemet jis siekia 766 (2007 m. buvo 556). Tam, kad didėtų darbuotojų profesinė kompetencija, nuo kovo lėšos skiriamos ir jų supervizijoms bei profesinės kompetencijos tobulinimui. Numatoma mažinti ir šiems darbuotojams tenkančius darbo krūvius – siekiama, kad vienai pareigybei nuo kitų metų tektų ne daugiau kaip 10 šeimų.

Institucinės globos pertvarka įgyvendinama 2014-2020 m. Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.