Perki Radžį – Šarūną Birutį gauni veltui

Sumanusis kultūros ministras „darbietis“ Šarūnas Birutis ne be reikalo krimto ekonomikos mokslus. Todėl nesunkiai ir surado būdą, kaip kuo efektyviau pateikti savo tiesas apie, regis, daug kam nuobodžią kultūros politiką.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-18 06:50, atnaujinta 2017-06-01 09:50

Net patys dzūkai žvilgčiodami vieni į kitus stebėjosi, kiek daug jų susirinko į Alytaus kraštotyros muziejų, kur Š.Birutis rodė skaidres, kalbėjo apie kultūrinę savivoką, nepamiršdamas geopolitinių aktualijų postringavo apie kultūros reikšmę kovojant su priešiška propaganda.

Nedaug trūko, kad daugelis klausytojų imtų snūduriuoti ar net sapnuoti, bet, o stebukle, staiga visi pabudo. Ir tada pagaliau paaiškėjo, kodėl jie taip gausiai buvo susirinkę. Mat buvo paskelbta, kad scenoje pagaliau pasirodys žadėtasis populiarusis dainininkas Radžis su savo saldžiąja programa.

Štai kaip viskas pasisuko! Susitikimo su kultūros ministru rengėjai tiesiog pasinaudojo įprastu rinkodaros triuku. Apsukrūs prekybininkai puikiai žino, kaip atsikratyti, tarkime, užsigulėjusių lentynose skalbinių segtukų. Arba plaukų suktukų. Reikia pridėti juos kaip dovaną prie dešros ar varškės sūrelių.

Paklausite: kas bendra tarp plaukų suktuko ir varškės sūrelio? Ogi lygiai tiek, kiek tarp Š.Biručio skelbiamų kultūros politikos gairių ir Radžio dainelių.

Panašiu metodu pasinaudojo ir rinkimams besiruošiantis liberalų vedlys Eligijus Masiulis, pasitelkęs viename televizijos projekte šiek tiek šmėžavusį dainininką P.Joniką. Šis duetas Jurbarko A.Giedraičio-Giedrio gimnazijoje surengė vadinamąją pilietiškumo pamoką, kuri užsitęsė ir per pertrauką. Tik bėda, kad rajono valdžia šį renginį įvertino kaip neleistiną politikavimą, kuris sutrikdė ugdymo procesą ir pažeidė mokinių teisę į poilsį.

Neabejotina, kad artėjant rinkimams politikos prekeivių akcijų „perki du – trečią gauni nemokamai“ bus ir daugiau. Tik, kaip matome, ne visos jos baigiasi pelningai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.