Pinigų troškulio apakinta pensininkė prarado viską

Joniškio rajono ūkininkė pabandė investuoti internete, bet prarado 80 tūkstančių eurų. Šoko ištikta pensininkė pabandė ieškoti teisybės, bet ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai tik skėstelėjo rankomis – kalta pati moteris.

Ūkininkė bandymas investuoti baigėsi 80 tūkstančių eurų nuostoliais.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Ūkininkė bandymas investuoti baigėsi 80 tūkstančių eurų nuostoliais.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-22 09:59, atnaujinta 2017-06-01 00:03

Paaiškėjo, kad Kipre registruotos įmonės investicijų platforma internete trade.xtrade.com yra legali. Ji turi licenciją veikti ir Lietuvoje.

Tačiau šis investicijų būdas yra skirtas ne mėgėjams, o rinką gerai išmanantiems profesionalams, tad joniškietė visas santaupas prarado dėl neišprusimo.

Ūkininkė į pareigūnus kreipėsi sausio 20-osios vakarą. Ji pareiškė, kad elektroninėje erdvėje nepažįstamasis išviliojo 80 tūkstančių eurų.

Istorija prasidėjo praėjusių metų vasarą, kai pensininkė gavo elektroninį laišką apie labai saugų ir pelningą investavimo būdą. Ūkininkė prisiregistravo tinklapyje, nurodė visus savo asmens duomenis, sąskaitą banke, o po kelių dienų sulaukė skambučio.

Nepažįstama rusakalbė moteris paaiškino, kaip reiktų pelningai investuoti. Tačiau tai nepadėjo – ūkininkė prarado investuotus 2000 eurų.

Praėjus kelioms savaitėms joniškietei paskambino kitas konsultantas. Po pokalbio su nepažįstamuoju pensininkė susigundė dar investuoti į aukso, naftos ir kavos akcijas. Moteris kartais per dieną sudarydavo net po kelis investicijų sandorius.

Joniškietei sekėsi – ji uždirbdavo ir po 2-11 tūkstančių JAV dolerių.

Tačiau vieną dieną viskas baigėsi. Atvėrusi tinklapį pensininkė išvydo, kad nebėra visų pinigų.

Pamaniusi, kad ją apgavo internetiniai sukčiai, joniškietė kreipėsi į pareigūnus.

Deja, tyrimas parodė, kad kalta buvo pati moteris. Mat tinklapyje buvo nurodyta, kad įmonė neatsako už kliento patirtus nuostolius – visą riziką dėl nepavykusių sandėrių ir galimų nuostolių prisiima pats klientas.

Visas savo ir vaikų santaupas praradusi joniškietė tyrėjams prisipažino, kad neturėjo jokio supratimo apie investavimą.

Visas aplinkybes patikrinę pareigūnai ikiteisminį tyrimą nutraukė. Jie perspėjo, kad šio tipo investicijomis derėtų užsiimti tik gerai visas verslo subtilybes išmanantiems profesionalams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.