Siūlo pereiti prie nuolatinės visuotinės karo prievolės

Tėvynės sąjungos-Lietuvos

Siūlo pereiti prie nuolatinės visuotinės karo prievolės.<br>V.Balkūno nuotr.
Siūlo pereiti prie nuolatinės visuotinės karo prievolės.<br>V.Balkūno nuotr.
Siūlo pereiti prie nuolatinės visuotinės karo prievolės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Siūlo pereiti prie nuolatinės visuotinės karo prievolės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 29, 2016, 11:38 AM, atnaujinta May 31, 2017, 7:56 AM

„Tokia iniciatyva kilo įvertinus privalomosios karo tarnybos sugrąžinimo patirtį per pastaruosius metus ir pripažinus, kad atsitiktinės loterijos principas nesulaukė didžiosios dalies visuomenės pritarimo. Registruodama šią rezoliuciją, tikiuosi pradėti diskusiją, kaip ateityje bus formuojamas parengtas rezervas. Norėtųsi, kad politinės partijos ir jų atstovai Seime atsakingai svarstytų, kaip toliau bus rengiama visuomenė krašto gynybai“, – teigia R.Juknevičienė.

Rezoliucijoje pabrėžiama, kad Rusijos agresyvios politikos keliama grėsmė tiek viso regiono, tiek ir Lietuvos saugumui yra ilgalaikė, galinti tęstis keletą artimiausių dešimtmečių, ir jos atgrasymui reikia akivaizdaus praktinio pasirengimo ne tik ginkluotai, bet ir visuotinei gynybai. Be to, konstatuojama, kad Lietuvos teritorinei gynybai užtikrinti reikalingas mišrios kariuomenės modelis, kurį sudaro reguliari kariuomenė su parengtu jos rezervu, ir kad dabartinės šaukimo į karo tarnybą apimtys (tik po 3 tūkstančius šauktinių kasmet) yra per lėtos jau artimiausiu metu suformuoti pakankamo dydžio rezervą.

Dokumentu Vyriausybei siūloma „iki š. m. gegužės 1 d. atlikti reikalingus skaičiavimus, per kiek laiko krašto apsaugos sistema būtų pasirengusi pereiti prie visuotinės karo prievolės sistemos ir iki š. m. rugsėjo 10 d. pateikti Seimui reikalingas perėjimui prie visuotinės karo tarnybos įstatymų pataisas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.