Vilniuje atsiras daugiau kaip 9 kilometrai naujų šaligatvių

Atšilus orams, Vilniuje pradėti kloti nauji šaligatviai. Sostinėje dar šiemet planuojama pakloti 7, 8 km naujų šaligatvių, dar pusantro kilometro šaligatvių bus paklota tose vietose, kur takelius išmynę patys gyventojai, taip pat bus įrengta daugiau kaip šimtas naujų viešojo transporto laukimo paviljonų.

Atšilus orams, Vilniuje pradėti kloti nauji šaligatviai.<br>Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.
Atšilus orams, Vilniuje pradėti kloti nauji šaligatviai.<br>Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2016, 4:10 PM, atnaujinta May 31, 2017, 6:52 AM

Nauji šaligatviai bus pakloti Fabijoniškių, Jeruzalės, Pilaitės, Verkių, Salininkų, Naujosios Vilnios, Naujininkų, Balsių, Lazdynų bei Panerių rajonuose.

„Norint, kad žmonės patogiai jaustųsi mieste, jie turi laisvai judėti. Net iki mašinos, o juo labiau – prie viešojo transporto stotelės ar mokyklos patogus priėjimas yra labai svarbus. Klojame naujus šaligatvius ten, kur gyvena ir vaikšto daugiausia žmonių“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Pasak mero, savivaldybė sukūrė labai aiškią ir skaidrią sistemą, todėl šaligatviai bus tiesiami ne kažkam iš valdžios paliepus, o ten, kur jų iš tikrųjų labiausiai reikia: prie viešojo transporto stotelių, mokyklų, perėjų.

„Jeigu vilniečiai jaučia, kad šalia jų namų reikalingi šaligatviai: vaikšto daug žmonių, yra nesaugu, yra viešojo transporto stotelė, mokymo įstaiga ar perėja, kviečiu pranešti apie tai savivaldybei. Antrame naujų šaligatvių tiesimo etape, kuris numatytas kitąmet, bus peržiūrėti visi gyventojų prašymai ir šaligatviai taip pat bus tiesiami pagal jau minėtus kriterijus, tose vietose, kur jais naudosis daugiausiai vilniečių“, – sako Vilniaus meras.

Mažiausiai pusantro kilometro atkarpų, iki 50 metrų, planuojama įrengti ten, kur takelius yra išmynę patys gyventojai. Šios vietos bus atrinktos panaudojus palydovines teritorijos nuotraukas bei pasitarus su vietos bendruomenėmis.

Skaičiuojama, kad visiems darbams prireiks daugiau kaip 22 tūkstančiai naujų šaligatvių plytelių. Kai kuriose vietose ketinama panaudoti ir tam tinkamas daugiau kaip pusšešto tūkstančio rekonstruojamos Neries krantinės plokščių.

Pasak R.Šimašiaus, taip pat planuojama kieta danga išgrįsti visas dar neišgrįstas miesto viešojo transporto stoteles, įrengti daugiau kaip 100 naujų viešojo transporto laukimo paviljonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.