Ir avelė sveika, ir politikas sotus

Nors daugelis dar pradinėje mokykloje atpranta tikėti Kalėdų Seneliu ir stebuklais, jų vis dar pasitaiko. Tik dabar jie jau vadinami Velykų stebuklais.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2016, 7:45 AM, atnaujinta May 31, 2017, 5:24 AM

Štai kad ir to kauniečio ėriuko, išvengusio peilio šmaukštelėjimo po kaklu ir nepatekusio ant vaišių stalo, istorija.

Viskas, ko gero, būtų susiklostę visiškai kitaip, jei ne dvi esminės aplinkybės: politika ir socialiniai tinklai. Ėriukui pasitaikė ateiti į pasaulį ūkyje, kuris priklauso Seimo nariui, buvusiam žemės ūkio ministrui K.Starkevičiui. O jam pasitaikė galvoti ne vien apie gyvulininkystę, bet ir apie artėjančius rinkimus.

Todėl išmanus politikas prakartėlės fone nusifotografavo su mielu jaunikliu ir feisbuke pateikė gyvenimo prasmės klausimą: „Pjaut ar nepjaut?“ Kai kas pasibaisėjo, kai kas pasišaipė, bet politikas sulošė partiją, kurios nebuvo įmanoma pralaimėti. Nagi, vaikučiai ir jų tėveliai. Skersime avytę Kalėdytę ar kartu su ja švęsime Velykas?

Kokioje Gruzijoje būtų kilęs skandalas. Kas čia per provokacinis klausimas, ką daryti su mėsai auginama avimi? Likimas nebūtų pasigailėjęs Kalėdytės ir Danijoje: ten moksleiviai jau įprato prie mokslo labui viešai skerdžiamų žirafų ar kitų stambių žinduolių.

Bet čia Lietuva, ir žmonių jausmai visai kitokie. Susigraudinę socialinių tinklų vartotojai kaip pašėlę spaudė „Palikt gyvą“.

Gailestingumas triumfavo įtikinama persvara. Už gyvybę – 4168 balsai, už mėsą – 1853.

Taigi galima tik pagirti politiko viešųjų ryšių akciją. Gal pasimokys ir daug įtakingesni valstybės veikėjai? Nes jų politinės kovos arsenalas jau daugelį metų nesikeičia. Nusižiūrėjai auką, įrašei pokalbius, pasiuntei agentus, pokalbius paviešinai. Ir nuspėjama, ir banalu.

Taip, idėja dėl balsavimo „pasigailėti ar nukirsdinti“ siekia gladiatorių laikus, bet ji patinka žmonėms ir XXI amžiuje.

Todėl labai nesistebėkime, kai netrukus ir dėl bausmės kokiam galvažudžiui bus galima balsuoti internete. Rimčiau nei elektroniniai Seimo rinkimai. Nušluostykime nosį estams!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.