D. Grybauskaitė: prie kibernetinių atakų esame jau pripratę

Prezidentė Dalia Grybauskaitė

D.Grybauskaitė teigia, kad kibernetinės atakos Lietuvai nebėra naujiena, ir prieš jas imamasi reikalingų priemonių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Grybauskaitė teigia, kad kibernetinės atakos Lietuvai nebėra naujiena, ir prieš jas imamasi reikalingų priemonių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2016, 12:09 PM, atnaujinta May 28, 2017, 8:49 PM

„Kai tik koks nors įvykis – ar susijęs su NATO, ar sulaukiame, pavyzdžiui, svečių, Krymo totorių, iš karto mums demonstruojama simboliškai, kad galima mus atakuoti, bet mes prie to jau pripratę, imamės atitinkamų priemonių“, – sakė D. Grybauskaitė žurnalistams penktadienį.

Pasak šalies vadovės, kibernetinių atakų padaugėjo Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai metu, 2013 m., jos rinkiminis puslapis buvo atakuotas 2014 m. per vieną valandą nuo jo paleidimo. Šią savaitę būta kibernetinių atakų ne tik prieš Seimo internetinę svetainę, bet, kaip informavo D. Grybauskaitė, ir prieš Prezidentūros puslapį.

„Bet jau esame tai patyrę ir užsitikrinę, kad jokia žala nebūtų padaryta. Taigi yra viena iš nekonvencinio karo priemonių. Propaganda, kibernetiniai karai ir panašūs dalykai- juos naudoja mūsų kaimynas ne tik prieš mus, bet prieš daugelį Vakarų valstybių ir mūsų regione jau senai“, – sakė D. Grybauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.