Pažeidimų NŽT vadovo konkurse nerado

Valstybės tarnybos departamentas (VTD) nenustatė pažeidimų Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT)

NŽT vadovo konkursas pradėtas tirti po to, kai paaiškėjo, jog žemės ūkio ministrė V.Baltraitienė (nuotr.) pažįsta D.Mūrienės tėvus.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
NŽT vadovo konkursas pradėtas tirti po to, kai paaiškėjo, jog žemės ūkio ministrė V.Baltraitienė (nuotr.) pažįsta D.Mūrienės tėvus.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2016, 10:27 AM, atnaujinta May 28, 2017, 1:21 PM

NŽT vadovo konkursas pradėtas tirti po to, kai paaiškėjo, jog žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė pažįsta D.Mūrienės tėvus.

„Vaizdo įrašas peržiūrėtas, dokumentai peržiūrėti ir mūsų kolegos nenustatė jokių pažeidimų“, – BNS sakė VTD atstovė Lina Biekštaitė.

Pasak jos, kadangi nei Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, nei VTD nenustatė pažeidimų, D.Mūrienė po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) patikrinimo turėtų tapti NŽT vadove.

„Pretendentę patikrins STT ir jei ji neras priežasčių, dėl ko negalėtų ji tapti vadove, tuomet konkursas turėtų būti galiojantis“, – teigė VTD atstovė.

Į VTD ištirti konkursą praėjusią savaitę kreipėsi Žemės ūkio ministerija.

Valstybės tarnybos departamentas (VTD), atsižvelgdamas į 2016 m. balandžio 13 dieną gautą Žemės ūkio ministerijos prašymą, pagal kompetenciją įvertino 2016 m. balandžio 7 dieną įvykusį konkursą į Nacionalinės žemės tarnybos direktoriaus pareigas.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija praėjusią savaitę nematė pagrindo pradėti tyrimo dėl NŽT vadovo konkurso.

Peržiūrėjus konkurso vaizdo įrašą bei su konkursu susijusius dokumentus, nustatyta, kad konkursas buvo organizuojamas ir vykdomas nepažeidžiant Valstybės tarnybos įstatymo, Konkursų į valstybės tarnautojo pareigas organizavimo tvarkos aprašo ar kitų su valstybės tarnautojų priėmimu susijusių teisės aktų.

Vienas iš NŽT konkurso dalyvių teisininkas Liudvikas Ragauskis apskundė jo rezultatus Vilniaus apygardos administraciniam teismui. Teismas sprendimą dėl skundo turėjo priimti pirmadienį, tačiau, pasak teismo atstovės Sigitos Jacinevičienės-Baltaduonės, L.Ragauskiui leista per savaitę patikslinti skundą.

L.Ragauskis teigia, kad vertinimas buvo neobjektyvus, skunde jis prašo įpareigoti organizuoti šį konkursą iš naujo ir jo komisijos pirmininku paskirti ne žemės ūkio viceministrą Saulių Jakimavičių, o kitą žmogų.

Lietuvos policijos mokyklos darbuotoja Daiva Mūrienė konkursą į NŽT vadovo postą laimėjo praėjusią savaitę surinkusi 7,25 balus, tuo metu L.Ragauskis su kitu pretendentu dalinosi trečią – ketvirtą vietas, surinkę 6,12 balų.

Kaip ir ministrė V.Baltraitienė, D.Mūrienės tėvas, Gūdžiūnų seniūnas Regimantas Valiauskas yra „Darbo partijos“ narys, jis teigia bendraujantis su ministrės vyru Regimantu Baltraičiu. D.Mūrienės motina Zita Valiauskienė, Kėdainių savivaldybės kontrolierė, kelerius metus buvo tiesioginė V.Baltraitienės pavaldinė, kuomet pastaroji vadovavo Kėdainių savivaldybės administracijai, buvo merė.

Žemės ūkio ministrė patvirtina pažįstanti D.Mūrienės tėvus, tačiau neigia ką nors žinanti apie pačią NŽT vadovo konkurso nugalėtoją.

Naujojo NŽT vadovo paieška paskelbta po to, kai sausį iš šių pareigų pasitraukė Daiva Gineikaitė, paaiškėjus, kad ji vairavo neblaivi ir bandė tai nuslėpti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.