Kauno rajono jaunieji mokslininkai – ant prizininkų pakylos

Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurso nacionaliniame etape sėkmingai pasirodė Kauno rajono atstovai, užėmę trečiąsias vietas.

Raudondvario gimnazijos Kulautuvos skyriaus gimnazistės Akvilė Gorbačaitė, Erika Abromavičiūtė ir Emilija Obelienytė apgynė humanitarinius darbus (vadovė lietuvių k. mokytoja Jolita Velžienė) ir užėmė trečiąsias vietas.<br>Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Raudondvario gimnazijos Kulautuvos skyriaus gimnazistės Akvilė Gorbačaitė, Erika Abromavičiūtė ir Emilija Obelienytė apgynė humanitarinius darbus (vadovė lietuvių k. mokytoja Jolita Velžienė) ir užėmė trečiąsias vietas.<br>Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2016, 1:38 PM, atnaujinta May 28, 2017, 3:46 AM

Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centre Vilniuje balandžio 13-15 dienomis buvo pristatyta daugiau kaip 60 geriausių mokinių tiriamųjų darbų, kuriuos atrinko mokslininkų komisija.

Švietimo ir mokslo ministerija pagerbė šio konkurso nacionalinio etapo nugalėtojus. Raudondvario gimnazijos Kulautuvos skyriaus trečiokės Akvilė Gorbačaitė, Erika Abromavičiūtė ir Emilija Obelienytė apgynė humanitarinius darbus (vadovė lietuvių k. mokytoja Jolita Velžienė) ir užėmė trečiąsias vietas.

Bronzos medalius taip pat pelnė Rugilė Striganavičiūtė ir Inesa Juodzevičiūtė iš Šlienavos pagrindinės mokyklos (mokytoja Onutė Gervienė).

Ieva Karklelytė ir Ričardas Rugienius iš Babtų gimnazijos (mokytoja Vilma Pupkienė) pelnė Švietimo ir mokslo ministrės padėką. „Džiaugiuosi, kad tiek daug jaunų žmonių prisideda prie pažangos kūrimo. Tikiuosi, kad šis konkursas paskatins juos toliau eiti ieškojimų keliu, o ateityje jų darbais galės džiaugtis ne tik Lietuva, bet ir pasaulis,“ – sveikindamas laimėtojus sakė Švietimo ir mokslo ministerijos kancleris Tomas Daukantas.

Šiemet konkursui pateiktų darbų autoriai tyrė įvairius mikroorganizmus, vėžines ląsteles, vabzdžių elgseną, taip pat ieškojo kovos su kenkėjais, pelėsiais, mikrobais būdų, tyrinėjo oro, vandens telkinių užterštumą, domėjosi tolimosiomis galaktikomis.

Konkursui pateikta ir nemažai humanitarinės, sociologinės ir antropologinės srities darbų: buvo analizuojami įvairūs kalbinės aplinkos aspektai, grafičių raiška, istorinė kraštovaizdžio kaita. Mokslininkų komisija vertino darbo originalumą, moksliškumą, profesionalumą ir kruopštumą, tyrimo metodikos naujumą, savarankiškumą, darbo tęstinumą ir vizualinį pateikimą, gebėjimą diskutuoti su komisijos nariais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.