Siūlo griežtinti valstybės interneto svetainių saugumo kontrolę

Susisiekimo ministerija siūlo

Susisiekimo ministerija siūlo griežtinti valstybinių ir savivaldybių įstaigų interneto svetainių saugumo kontrolę, įpareigojant institucijas spręsti saugumo problemas.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Susisiekimo ministerija siūlo griežtinti valstybinių ir savivaldybių įstaigų interneto svetainių saugumo kontrolę, įpareigojant institucijas spręsti saugumo problemas.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-26 11:16, atnaujinta 2017-05-27 15:08

Ministerija parengtame projekte siūlo nustatyti, kad jai pavaldus Informacinės visuomenės plėtros komitetas (IVPK), atliekantis valstybinių institucijų interneto svetainių būklės analizę, kasmet iki liepos 1-osios Vyriausybei ir ministerijai pateiktų pasiūlymus, kaip spręsti problemas. Valstybinės ir savivaldybių institucijos ir įstaigos būtų įpareigotos kasmet iki spalio 1-osios pašalinti nustatytus trūkumus.

Iki šiol IVPK tik turėjo teikti pasiūlymus, tačiau institucijos nebuvo įpareigotos į juos reaguoti.

Kaip BNS informavo ministerijos atstovai, artimiausiu metu klausimas bus teikiamas Vyriausybės pasitarime.

Taip pat ministerijos siūlymu valstybinės institucijos privalėtų savo internetinėse svetainėse įtraukti informaciją apie turimus ir naudojamus tarnybinius automobilius, iš anksto numatytus įstaigos vadovų viešus susitikimus, pasitarimus, kuriuose dalyvauja privačių interesų turintys asmenys. Jei tokių galimybių nėra, informaciją apie susitikimus būtų privaloma pateikti ne vėliau kaip kitą darbo dieną.

Praėjusią savaitę IVPK serveriui susidūrus su kibernetine ataka, nukentėjo keliolikos valstybinių institucijų informacinių technologijų sistemos. Programišiai pastaruoju metu taip pat atakavo kai kurias žiniasklaidos priemones, komunalinių paslaugų įmones. Valstybės įstaigos ir įmonės susidūrė su DDoS atakomis. Jomis tuo pačiu metu siunčiama daugybė užklausų iš įvairių interneto taškų, siekiant sutrikdyti interneto tinklalapio veikimą. Pirminiais duomenimis, programišių išpuoliai buvo vykdomi iš užsienio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.