Loreta Graužinienė nustebino savo Vyriausybės vizija

Seimo pirmininkė Loreta Gražinienė sako, kad palankiai vertintų centro Vyriausybės susiformavimą po rudenį vyksiančių Seimo rinkimų.

L. Graužinienė palaiko prezidentės vetuotas pataisas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L. Graužinienė palaiko prezidentės vetuotas pataisas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2016, 8:37 AM, atnaujinta May 27, 2017, 12:29 PM

„Ateina nauji gelbėtojai ir kaip visada atsiradus naujam vėjui. Šį kartą ne nauja, bet vis tiek buvo atsitraukusi nuo aktyvaus politinio dalyvavimo. Valstiečių partija šiandien startuoja visiškai su kita sudėtimi. Nors nežinau, kaip ji susijusi su valstiečių ideologija, kuri atspindėtų partijos pavadinimą, bet aš manau, kad tai yra pagrindinė priežastis, dėl ko persiskirsto (reitingai – Red.).

Aš mąstau, kad gali šį kartą nei kairės, nei dešinės, o centro susiformuoti Vyriausybė ir galbūt net būtų tai sveika, kad būtų šiek tiek naujas požiūris“, – Žinių radijui trečiadienį sakė Darbo partijos atstovė L.Graužinienė.

Pagal naujausią „Vilmorus“ apklausą, balandžio mėnesį reikšmingai mažėjo valdančiosios Socialdemokratų partijos reitingai, tačiau ši partija išlieka populiariausia. Tuo metu į antrą poziciją išsiveržė Valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Palaiko prezidentės vetuotas pataisas

Po prezidentės veto dėl Baudžiamojo kodekso pataisų Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pritarė, kad būtų grįžta prie pirminio varianto. Jame numatoma atsakomybė už neviešų teismo posėdžių medžiagos paskelbimą tik tuo atveju, jei ta medžiaga susijusi su nepilnamečiu asmeniu.

„Palaikau iniciatorių poziciją, ten kur liečia vaikus. Reikia atidžiau pasižiūrėti į vaiko ateitį ir galimybę, kad neišviešinti vaiko gyvenimo. Kaip mama pasisakau už tai.

Kituose atvejuose, kur pateikta slapta informacija teismo posėdžiuose, tai teismas turi spręsti, kaip elgtis. Įstatymai taip pat reglamentuoja šiuos dalykus“, – Žinių radijuje sakė Seimo pirmininkė L.Graužinienė.

Dauguma Seimo valdančiųjų taip pat pritaria prezidentės veto ir svarsto grįžti prie pirminio Baudžiamojo kodekso pataisų varianto. Ateinančią savaitę BK pataisos dar kartą bus svarstomos Seime.

Tokią poziciją politikai išsakė, kai Dalia Grybauskaitė vetavo pataisas, kurios kriminalizuotų bet kokių neviešų teismo posėdžių medžiagos atskleidimą ir viešą paskelbimą.

Įvertino klipą prieš pabėgėlius

Seimo pirmininkė išsakė savo nuomonę apie Seimo rinkiminiuose pateiktą Darbo partijos klipą, kuriame žada kovoti su į Lietuvą plūstančiu pabėgėlių srautu. Šiuo metu Lietuvoje yra laikinas prieglobstis suteiktas dviem šeimoms ir tų srautų nesimato?

„Darbo partija visada pasisakė ir Seime priimta rezoliucija tarp valdančiųjų partijų, tai susitarimas, kad Vyriausybė nepriims daugiau nei 1105 pabėgėlius, kurį įsipareigojo priimti Lietuva. Tas įsipareigojimas niekur nedingo ir turėsime juos priimti.

Tai sakoma, jei prasidės srautai, tai turi priimti Seimas, o ne be Vyriausybė. Todėl Darbo partija ir pasisako, kad pirmiausia reikia rūpintis savo žmonėmis, kurie išvažiuoja ir kituose valstybėse nelabai lengvai integruojasi, kad jie galėtų gyventi čia, auginti vaikus“, – kalbėjo L.Graužinienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.