Kovoje dėl KTU rektoriaus posto liko keturi kandidatai

Kauno technologijos universiteto

Kovoje dėl KTU rektoriaus posto liko keturi kandidatai.<br>P.Mantauto nuotr.
Kovoje dėl KTU rektoriaus posto liko keturi kandidatai.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2016, 3:52 PM, atnaujinta May 27, 2017, 7:38 AM

Universiteto taryba iš šešių rinkimuose dalyvauti siekusių pretendentų kandidatais patvirtino keturis: dabartinį rektorių Petrą Baršauską, KTU Elektros ir elektronikos fakulteto docentą Vidą Raudonį ir du užsieniečius: aplinkosaugos mokslų daktarą iš Argentinos Pablo G.Martinez Lestard ir ekonomikos mokslų daktarą iš Rusijos Alexander A.Suetin. Likusių dviejų kandidatų pareiškiniai dokumentai neatsitiko reikalavimų, tad jie tolesnėje kovoje dėl rektoriaus posto nesikaus.

Pasak universiteto pranešimo, 1953 metais gimęs P.Baršauskas Leningrado aviacinių prietaisų gamybos institute yra įgijęs technikos mokslų daktaro laipsnį, Vilniaus Gedimino technikos universitete – socialinių mokslų habilituoto daktaro laipsnį, KTU ir ISM Vadybos ir ekonomikos universitetai jam yra suteikę socialinių mokslų profesoriaus pedagoginį vardą. Jis yra dirbęs tuometiniame Kauno politechnikos institute, ISM Vadybos ir ekonomikos universitete.

1982 metais gimęs V.Raudonis KTU yra gavęs informatikos inžinerijos mokslų daktaro laipsnį. Jis yra dirbęs inžinieriumi bendrovėje „Santaviltė“, nuo 2012-ųjų jis vadovauja bendrovei „Power of Eye“.

1962 metais gimęs Pablo G.Martinez Lestard yra Ispanijos ir Argentinos pilietis. Aplinkosaugos mokslų daktaro laipsnį jis įgijo Hokaido universitete (Japonijoje). 2003–2005 metais jis vadovavo Jungtinių Tautų Universiteto tarptautinio bendradarbiavimo tyrimų centrui Japonijoje, vykdė ekspertinę-konsultacinę veiklą miestų darnios plėtros projektų įgyvendinime Japonijoje ir kitose Azijos šalyse. Nuo 2005-ųjų jis vadovauja racionalaus upių vandens panaudojimo sistemos įdiegimo projektui Šiaurinės Patagonijos regione Argentinoje. Jis taip pat yra kviestinis profesorius Lotynų Amerikos socialinių mokslų fakultete (FLACSO) ir La Platos katalikiškajame universitete Buenos Airėse.

1952 metais gimęs Alexander A.Suetin yra Rusijos pilietis. Ekonomikos mokslų daktaro laipsnį jis įgijo Maskvos valstybiniame universitete. 2010-2013 metais „SolBridge“ tarptautinio verslo mokykloje (Pietų Korėja) ėjo docento pareigas, vykdė tarptautinės finansų rinkos tyrimus. 2011 metais buvo kviestinis profesorius Pekino tarptautinių studijų universiteto verslo mokykloje (Kinijoje). Nuo 1991 iki 2011 metų Finansų universiteto prie Rusijos Federacijos vyriausybės profesorius, 2000-2008 metais ėjo profesoriaus pareigas Rusijos valstybiniame socialinių mokslų universitete. Nuo 1993 iki 2006 metų vykdė konsultacinę veiklą, diegė tarptautinės bankininkystės standartus Rusijos finansinėse institucijose, buvo įvairių komercinių bankų valdybos pirmininkų patarėjas tarptautinių finansų valdymo klausimais.

Uždaras KTU tarybos posėdis rektoriaus rinkimams vyks gegužės 12 dieną. Dabartinio rektoriaus P.Baršausko kadencija baigiasi gegužės 31 dieną.

Kaip skelbė BNS, šių rinkimų teisėtumą prieš kelias savaites aiškinosi Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas. Komiteto pirmininkas „darbietis“ Raimundas Paliukas tuomet sakė, kad išsiskyrė teisininkų nuomonės dėl to, ar dabartinė universiteto taryba gali rinkti naują rektorių, ir paprašyta Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnybos atlikti tyrimą.

Diskusijų dėl teisės tarybai rinkti naują rektorių buvo kilę ir pernai rudenį renkant Lietuvos sveikatos mokslų universiteto vadovą. Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius yra paskelbęs, kad šio universiteto tarybos sprendimas skelbti rinkimus buvo nepagrįstas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.