Vilnių Europoje gali garsinti ir dviratininkai

„Sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2016-04-30 07:00, atnaujinta 2017-05-27 03:11

Varžysis ne tik Vilnius ir Kaunas. Jeigu dviračių entuziastai nepritrūks noro ir jėgų, Lietuvos sostinė gali puikiai pasirodyti ir tarp Europos miestų. Tam gegužę reikia tik kuo dažniau minti dviračius.

Keista – europiečiai jau seniai dalyvauja dviračių iššūkyje, kauniečiai prie jų prisidėjo prieš trejus metus, o Vilnius varžytis sugalvojo tik šiemet. Juo labiau kad dviratininkų gatvėse netrūksta, o valdžia jiems žada vis geresnes sąlygas.

Tiesa, meras R.Šimašius proveržį tiesiant naujus dviračių takus pažadėjo tik kitąmet. Gal dėl to Vilnius kiek nedrąsiai pirmą kartą dalyvauja Europos dviratininkų iššūkyje?

Europos dviračių iššūkyje šiemet dalyvaus daugiau kaip 40 Europos miestų, tarp kurių iš Lietuvos bus ne tik Vilnius, Kaunas, bet ir Klaipėda, Telšiai.

Vilniečiai dviračių mėgėjai kviečiami pasirinkti savo miesto komandą, registruotis internete ir dalyvauti didžiausiose Europos miestų dviratininkų varžytuvėse.

Europos dviračių iššūkis vyks visą gegužę, jo metu iššūkio dalyviai skaičiuos savo numintus kilometrus. Tie kilometrai bus įskaičiuoti į bendrą miesto turnyro lentelę. Tam tereikia į savo išmanųjį telefoną parsisiųsti nemokamą programėlę „Cycling 365“ ir nuo gegužės pradžios kiekvieną kartą minant dviratį nepamiršti jos įsijungti.

Kaip sekasi Vilniui, dviratininkai galės stebėti interneto svetainėje cyclingchallenge.eu.

Bus skaičiuojamos tik kelionės Vilniaus gatvėmis. Beje, dviratininkai raginami nelakstyti, nes iššūkio taisyklėse nurodyta, kad kelionės didesniu nei 30 kilometrų per valandą greičiu nebus įtraukiamos į turnyro lentelę. Tas pat galioja ir kelionėms, ilgesnėms nei 35 kilometrai.

Sostinė apsiribojo sausu kvietimu dviratininkams dalyvauti iššūkio varžybose, o Kaunas ir čia pakurstė patriotizmą.

Visi kauniečiai raginami minti dviračius ginant Kauno garbę, primenama, jog kiekvienas miesto gyventojas gali prisidėti prie to, kad jo gimtasis miestas geriau pasirodytų Europoje. Ar tokie žodžiai neskatina kuo greičiau sėsti ant dviračio?

Kol kas Kaunui, Europoje pradėjusiam varžytis anksčiau už Vilnių, sekėsi vidutiniškai. Aukščiausią, penktąją, vietą iš dvylikos varžybose dalyvavusių miestų Kaunas užėmė prieš trejus metus.

O didžiausią bendrą atstumą kauniečiai numynė 2014-aisiais, kai šis rodiklis pasiekė 53,7 tūkst. kilometrų.

Nenuostabu, kad ir šiemet po paraginimų minti dviračius ginant Kauno garbę jau du šimtai šio miesto gyventojų panoro pasivaržyti ne tik Europoje, bet ir su Vilniumi.

Ir šiais metais Kaunas pagal užsiregistravusių dviratininkų skaičių Europoje atrodo ne taip jau prastai: tarp 48 miestų užima 13-ąją vietą. O dar tie nuolat iš šio miesto skambantys pareiškimai, kad Kaunas galėtų tapti Lietuvos dviračių sostine.

Tad Vilniui šiose varžybose bus nelengva. O gal ir vilniečius valdžia turėtų kviesti minti dviračius ginant savo gimtojo miesto garbę, o ne nuobodžiai aiškinti, kaip ir kada bus nutiesti nauji dviračių takai?

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.