Vyriausybė gyventojų prašo patarti, kaip stabdyti emigraciją

Vyriausybės kanceliarija kviečia

Vyriausybės kanceliarija kviečia gyventojus atsakyti į klausimus apie emigraciją, teikti pasiūlymus, kaip stabdyti išvykimą ir susigrąžinti emigrantus.<br>R. Neverbicko archyv. asociatyvi nuotr.
Vyriausybės kanceliarija kviečia gyventojus atsakyti į klausimus apie emigraciją, teikti pasiūlymus, kaip stabdyti išvykimą ir susigrąžinti emigrantus.<br>R. Neverbicko archyv. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2016, 9:00 AM, atnaujinta May 20, 2017, 2:14 PM

Vyriausybės spaudos tarnyba BNS nurodė, kad per kelias savaites nuo apklausos paskelbimo joje jau dalyvavo beveik 2 tūkst. asmenų, planuojama, kad visi norintieji galės pasisakyti iki rudens.

Pasak Vyriausybės kanclerio Almino Mačiulio, gyventojų pateikti racionalūs pasiūlymai galėtų tapti konkrečiais sprendimais. Nors daug klausimų susiję su asmenine emigracijos patirtimi, apklausoje kviečiami dalyvauti ir gyvenantieji bei dirbantieji Lietuvoje.

„Kalbame apie konkrečius pasiūlymus, kurie gali būti realizuojami vienokiais ar kitokiais veiksmais. Nebūtinai emigrantai gali dalyvauti, gali ir, pavyzdžiui, verslininkai siūlyti, bet kas, kas yra aktyvus pilietis, prisijungęs gali pasiūlyti, replikuoti“, – BNS sakė kancleris.

Respondentų klausiama, ar jie patys yra ar buvo emigravę, kas juos paskatino grįžti į Lietuvą, ar jie planuoja emigruoti, ar planuoja grįžti į Lietuvą, kokios pagrindinės priežastys lėmė jų emigraciją, dėl kokių priežasčių, jų manymu, dažniausiai emigruojama iš Lietuvos. Taip pat prašoma pateikti pasiūlymų, kaip sustabdyti didėjančią emigraciją iš Lietuvos, kokių veiksmų turėtų imtis Lietuvos valstybė, siekdama susigrąžinti išvykusiuosius.

„Jeigu bus gerų idėjų, tai iš tikrųjų kodėl nepanaudoti, neįrašyti į oficialius dokumentus, strategijas, veiksmų planus ir taip toliau?“ – svarstė A.Mačiulis.

Pasak Statistikos departamento, pernai iš Lietuvos išvyko daugiau žmonių nei užpernai (2014 metais – 36,6 tūkst., 2015 metais – 44,5 tūkst.), o imigravo mažiau (2014 metais – 24,2 tūkst., 2015 metais – 22,2 tūkst.). Dauguma imigrantų yra reemigrantai (2014 metais – 19,5 tūkst., 2015 – 18,4 tūkst.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?