Šakių meras posėdžio metu patyliukais keikėsi į mikrofoną

Šakių savivaldybėje – skandalas. Plinta vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotos akimirkos iš savivaldybės tarybos posėdžio, kurio metu galimai meras Juozas Bertašius prabyla necenzūriniais žodžiais. Paskelbus balsavimą dėl vieno iš svarstytų klausimų, įraše vyriškas balsas sukužda: „Aš tai bl... susilaikau, n...“ ir čia pat atsidūsta: „Debilai.“

J.Bertašius ir J.Krasnickas – merai, nevengiantys necenzūrinės leksikos.
J.Bertašius ir J.Krasnickas – merai, nevengiantys necenzūrinės leksikos.
J.Bertašius neigia, kad keikėsi posėdžio metu.<br>lrytas.lt nuotr.
J.Bertašius neigia, kad keikėsi posėdžio metu.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 30, 2016, 2:41 PM, atnaujinta May 20, 2017, 5:52 AM

Vaizdo įrašas sparčiai plinta internete, o socialiniuose tinkluose vyksta aktyvios diskusijos, kaip drausminti tokį politiką.

Pats J.Bertašius naujienų portalui lrytas.lt vos atsiliepęs telefonu suskubo neigti, kad keikėsi.

„Nesuprantu, iš kur ta frazė galėjo atsirasti. Gyvenime taip nesu pasielgęs, kiekvieną klausimą stengiuosi išspręsti kuo kultūringiau, juolab kad tas klausimas nebuvo nei skubus, nei keliantis stresą, tad ir neturėjau dėl ko keiktis“, – teigė meras.

Šakių meras tikino, kad posėdžio įraše skamba ne jo žodžiai: „Kaip aš galiu pripažinti, kad žodžiai mano, jei neįsivaizduoju, kaip galėjau tokią frazę pasakyti, ar ką nors prisiminčiau. Tie žodžiai ten galėjo atsirasti labai įvairiais būdais. Galiu tik visų atsiprašyti, kad negaliu prisiimti to, ko nepadariau.“ Tačiau vėliau Valstiečių ir Žaliųjų partijo sŠaių skyrius išplatino pranešimą su mero atsiprašymu.

„Aš apgailestauju, kad birželio 23 d. tarybos posėdžio metu, netyčia išsprūdo netinkamas žodis savo mintims išreikšti. Tai buvo momentinė emocija, nenukreipta prieš nieką konkrečiai ir nieko nenorint įžeisti. Nepaisant to aš atsiprašau tų, kurie mane suprato netinkamai“, – šiuos žodžius pasirašė J.Bertašius.

Ši istorija priminė ir buvusio Alytaus mero Jurgio Krasnicko pokalbį, kuriame jis išdėjo viską, ką mano apie šalies teisinę sistemą ir savo darbą: „Aš tau nuoširdžiai pasakysiu: kiek aš galiu kr**tis už tą sup**tą Lietuvą. Ir taip toliau. Aš linkęs sužaisti „va bank“, kai nup**dinsiu milijoną minimum, tai, aš manau, nei STT taip.. nes aš iš jų išsipirksiu, net ir Grybauskaitė, čia STT, ir FNTT, ir Grybauskaitei, mintis, nes pusę milijono atiduosiu tiems, kuriems priklauso“, – anuomet kalbėjo politikas.

Nors J.Krasnickas bandė neigti buvus tokį pokalbį ir tvirtino, kad įrašas sumontuotas, vis dėlto vėliau pripažino, jog žodžiai jo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai