Kauno mero patarėjų komandoje – naujas veidas

Kauno mero Visvaldo Matijošaičio patarėjų komandą papildė socialinių mokslų daktarė Neringa Ivanauskienė. Didžiulę patirtį versle ir akademinėje veikloje sukaupusi kaunietė miesto vadovui patarinės savivaldybės įmonių, įstaigų valdymo ir optimizavimo klausimais.

N.Ivanauskienė patarinės Kauno merui savivaldybės įmonių, įstaigų valdymo ir optimizavimo klausimais.<br>Kauno savivaldybės nuotr.
N.Ivanauskienė patarinės Kauno merui savivaldybės įmonių, įstaigų valdymo ir optimizavimo klausimais.<br>Kauno savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2016, 10:13 AM, atnaujinta May 18, 2017, 1:52 PM

Darbus pradėjusi N.Ivanauskienė susipažįsta su dabartine situacija, analizuoja informaciją. Per pirmąsias dienas ji įsitikino, kad šiuo metu daugelis procesų Kauno savivaldoje vyksta kitaip nei anksčiau – siekiama ambicingų tikslų, dirbama kryptingai ir efektyviai.

„Darbuotojai gerai žino ir supranta, kodėl darbas vyksta kitaip ir kokių rezultatų tuo siekiama. Tai nuteikia išties pozityviai. Akivaizdu, kad čia bus galima nuveikti daug naudingų darbų miestui ir jo žmonėms, – pirmaisiais įspūdžiais naujame darbe dalijosi N.Ivanauskienė. – Vyksta betarpiškas ir konstruktyvus bendravimas su savivaldybės darbuotojais įvairiais dalykiniais klausimais. Su vienais jau bendravau, su kitais dar kalbėsiuosi.“

Pasak naujosios mero patarėjos, Kauno savivaldybė turi užtikrinti, kad gyventojai iš jos valdomų įmonių gautų kokybiškas paslaugas už patrauklią kainą. Būtent šį tikslą ji laiko vienu pagrindinių prioritetų.

„Akivaizdu, kad siekiant teikti kokybiškas paslaugas ir sykiu turint ribotus finansinius resursus, būtina gerinti įmonių valdymo efektyvumą, taupyti kaštus, vertinti paslaugų teikimo tikslingumą ir centralizuoti jų teikimą. Įmonėse turi būti nustatyti aiškūs teikiamų paslaugų kokybės standartai ir jų laikomasi. Tik taip galime didinti miesto gyventojų pasitenkinimą gaunamomis paslaugomis“, – pabrėžė N. Ivanauskienė.

N.Ivanauskienė yra ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto docentė, dėsto strateginį valdymą. Anksčiau ji ėjo šios aukštosios mokyklos prodekanės pareigas. Socialinių mokslų daktarės tyrimų sritis susijusi su verslo įmonių veiklos bei paslaugų rinkodaros strategija.

„Vadybos principai yra tapatūs ir jų taikymas yra panašus tiek versle, tiek ir viešajame sektoriuje. Su pastaruoju iki šiol nesu turėjusi jokio artimesnio ryšio“, – prisipažino N.Ivanauskienė ir čia pat pridūrė nedalyvaujanti politinėje veikloje ir nesanti jokios su tuo susijusios organizacijos ar judėjimo narė.

Naujame karjeros etape mero patarėja ketina pasitelkti savo sukauptą ilgametę patirtį dirbant vadovaujamose pareigose verslo įmonėse, tarptautinėse farmacijos kompanijose ir bankininkystės sektoriuje.

Mero patarėjų komandoje taip pat dirba Irena Segolavičienė (patarėja socialiniais, švietimo ir bendradarbiavimo su nevyriausybinėmis organizacijomis klausimais) ir Tomas Grigalevičius, kuruojantis ryšius su visuomene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.