Prezidentė nepalaiko biudžetinių įstaigų vadovų skyrimo tvarkos

Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Prezidentė nepalaiko biudžetinių įstaigų vadovų skyrimo tvarkos.<br>T.Bauro nuotr.
Prezidentė nepalaiko biudžetinių įstaigų vadovų skyrimo tvarkos.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2016, 3:33 PM, atnaujinta May 18, 2017, 10:38 AM

Pasak D. Grybauskaitės, Biudžetinių įstaigų įstatymo pataisomis, kurios neribotų kadencijų skaičiaus ir pareigas leistų užimti be konkurso, mėginama įtvirtinti „amžiną išsilaikymą poste“.

„Šis pasiūlymas, kuriam lyg ir buvo pritarta Vyriausybės pasitarime, atrodo kaip parodija, nes praktiškai nelieka kadencijų ribojimo“, – žurnalistams antradienį kalbėjo D. Grybauskaitė, apsilankiusi Vilniaus krizių įveikimo centre.

„Nenorėčiau spėlioti, bet būtų labai negražu, jeigu kadenciją bebaigianti valdžia norėtų išsaugoti savo dabartinius kadrus“, – pridūrė Prezidentė, paklausta, ar toks sprendimas gali būti susijęs su artėjančiais Seimo rinkimais.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pasiūlytoms pataisoms pirmadienį iš esmės buvo pritarta Vyriausybės pasitarime, jos dar turės būti įvertintos Vyriausybės posėdyje, o vėliau ir Seime.

Ministerija siūlo, kad konkursą laimėjęs biudžetinės įstaigos vadovas antrai kadencijai galėtų būti paskirtas be konkurso, jei praėjusius metus dirbo tik gerai arba labai gerai, o į trečią kadenciją pretenduojantis vadovas galėtų dalyvauti konkurse kartu su kitais kandidatais, jei jo darbas būtų įvertinas gerai arba labai gerai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.