L.Graužinienė palaiko vadovų rotaciją biudžetinėse įstaigose

Pataisoms dar turės galutinai pritarti Vyriausybė ir Seimas.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sako palaikanti prezidentės išsakytą kritiką Vyriausybei, jog biudžetinėse įstaigose būtina dažnesnė vadovų rotacija.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sako palaikanti prezidentės išsakytą kritiką Vyriausybei, jog biudžetinėse įstaigose būtina dažnesnė vadovų rotacija.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, „Žinių radijas“

Jul 20, 2016, 9:18 AM, atnaujinta May 18, 2017, 9:36 AM

„Aš pritariu prezidentės pozicijai, kad reikia aktyvių pokyčių ir esu įsitikinusi, kad tas žmogus, kuris turi tikrai daug gabumų, yra perspektyvus, ir kitoje įstaigoje laimės konkursą ir ten atneš savo patirtį, žinias, bet bus naujoje įstaigoje“, – Žinių radijui sakė parlamento vadovė.

Taip ji komentavo Vyriausybės siūlymus įvesti biudžetinių įstaigų kadencijas, tačiau jų neriboti.

„Esu šalininkas, kad būtų pokyčiai ir visada palaikiau tuos įstatymų projektus, kurie buvo teikiami dėl rotacijų, dėl pasikeitimų. Manau, kad turi būti sudaryta galimybė ir kitiems turėti perspektyvą karjeroje, ir jauniems žmonėms. Todėl, kad ir labai geri vadovai dirbantys, vistiek jie susidaro tam tikrą erdvę, ratą savo, iš kurio daugelis sunkiai leidžia sau išeiti ir prisiima naujoves“, – dėstė L.Graužinienė.

Vyriausybė pirmadienį pasitarime pritarė pataisoms, kuriomis įvedamos biudžetinių įstaigų vadovų kadencijos, tačiau jos nėra ribojamos. Įstaigų direktoriai į darbą būtų priimami ketverių metų kadencijai konkurso būdu. Antrą kadenciją tas pats vadovas galėtų dirbti be konkurso, jeigu jo veikla kasmet būtų vertinama tik gerai arba labai gerai.

Jeigu dvejus metus iš eilės vadovas būtų įvertintas nepatenkinamai, jis būtų atleidžiamas. Į trečią kadenciją norintis pretenduoti gerai dirbęs vadovas vėl turėtų dalyvauti konkurse. Rengiant tas pataisas nebuvo atsižvelgta į Specialiųjų tyrimų tarnybos pastabą, kuri siūlė trečiai kadencijai nebeleisti pretenduoti tiems patiems asmenims, o padaryti ketverių metų pertrauką.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad tokiomis pataisomis būtų sudarytos sąlygos biudžetinėse įstaigose įtvirtinti „amžinus vadovus“. Šalies vadovė teigė, kad „būtų labai negražu“, jeigu kadenciją baigianti Vyriausybė taip stengtųsi išsaugoti savo kadrus biudžetinių įstaigų vadovų postuose.

Pataisoms dar turės galutinai pritarti Vyriausybė ir Seimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.