Savivaldybės opozicija užsipuolė sostinės vicemerą

Iš viso Vilniaus savivaldybėje yra 51 tarybos narys.

Vicemerui L.Kvedaravičiui opozicija grasina interpeliacija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vicemerui L.Kvedaravičiui opozicija grasina interpeliacija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2016, 12:45 PM, atnaujinta May 18, 2017, 8:45 AM

LLS (liberalai) teigia surinkę 20 tarybos narių parašų nepasitikėjimui pareikšti. Artūro Zuoko vadovaujami opozicijos atstovai tikina, kad vicemeras „nesusitvarko su savo pareigomis“, o jo pagrindinės kuruojamos veiklos sritys – miesto plėtra, neformalusis ugdymas, viešasis transportas, vandentiekis ir atliekų tvarkymas yra „apverktinos būklės“.

„Strategiškai svarbūs savivaldybės projektai, kuriuos kuruoja L.Kvedaravičius, lydimi korupcijos skandalų ir patekę į teisėsaugos institucijų akiratį, smarkiai vėluoja, netinkamai įgyvendinami, su tiekėjais vėluojama atsiskaityti. R.Šimašiaus komanda deklaravo skaidrumą, tačiau matome interesų grupių protegavimą ir visišką nekompetenciją“, – pranešime teigia seniūnas Žilvinas Šilgalis.

Įtarimų LLS (liberalams) kelia Vilniaus miesto savivaldybės sprendimas leisti konkursą laimėsiančiam koncesininkui ant Šeškinės kalno, šalia būsimo daugiafunkcio stadiono, statyti daugiabučius. Tokiam sprendimui, beje, yra pritarusi taryba, tačiau šį trečiadienį sprendimą tikimasi pakeist. Anot Ž.Šilgalio, Specialiųjų tyrimų tarnyba yra pateikusi išvadą, kad leidus statyti daugiabučius „sudarytos prielaidos galimai korupcijai“, o premjero patarėja Jūratė Juozaitienė pripažino, kad konkurso sąlygos be kelių kitų įmonių galėjo būti naudingos ir koncerno „MG Baltic“ įmonei „Mitnija“, kuri įprastai dalyvauja tokiuose projektuose.

LLS (liberalai) kaltina L.Kvedaravičių, jog šis galėjo proteguoti ir verslininkų interesus, kurie ketino statyti krematoriumą Olandų gatvėje. Esą, taip pat aiškėja, kad koncernas „MG Baltic“ turėjo interesų ir dėl baseino Fabijoniškėse statybos darbų: konkursą laimėjo įmonių grupė, kurios generalinis rangovas – „MG Baltic“ įmonė „Vilmeta“, o koncerno bendrovę „Mitnija“ planuota samdyti kaip rangovą. LLS (liberalai) atkreipia dėmesį ir į pasiūlytą 0,7 mln. eurų didesnę, nei planuota, kainą, pirkimo sąlygose „dirbtinai ribojamą konkurenciją“. Priekaištų opozicijos atstovai turi ir dėl Vakarinio aplinkkelio, kurio statybos, jų teigimu, „nuolat kybo ant plauko dėl vėluojančių atsiskaitymų su rangovais“, laiku nepateiktos paraiškos ES finansavimui, taip pat dėl viešojo transporto problemų.

Iš viso Vilniaus savivaldybėje yra 51 tarybos narys.

Vietos savivaldos įstatymas numato, kad mero pavaduotojas netenka savo įgaliojimų prieš termina, jei nepasitikėjimą juo teikia ne mažiau nei trečdalis tarybos narių – kad sprendimas būtų priimtas, už jį balsuoti turi ne mažiau nei pusė visų tarybos narių. Sprendimo nepriėmus, klausimą pakartotinai svarstyti galima tik po pusės metų.

L.Kvedaravičius yra Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus vadovaujamo Lietuvos liberalų sąjūdžio narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.