Sutarties dėl šarvuočių pasirašymo data nukeliama į rugpjūtį

Sutarties dėl vokiškų pėstininkų

Sutarties dėl šarvuočių pasirašymo data nukeliama į rugpjūtį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Sutarties dėl šarvuočių pasirašymo data nukeliama į rugpjūtį.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2016, 12:28 PM, atnaujinta May 17, 2017, 8:53 PM

Krašto apsaugos ministerija pirmadienį nurodė, kad sutarties pasirašymas nukeliamas, nes tarptautinė ginkluotės pirkimų organizacija, per kurią šarvuočius įsigyja Lietuva, neužbaigė Lietuvos integracijos į „Boxer“ programą.

„Sutartis bus pasirašyta po to, kai Lietuva bus integruota į „Boxer“ programą OCCAR organizacijoje, kuri šiuo metu dar vykdo derinimą su šešiomis valstybėmis dėl Lietuvos integracijos į BOXER programą“, – rašoma ministerijos BNS pateiktame atsakyme.

„Vykdant pėstininkų kovos mašinų projektą buvo tikimasi, kad integracija bus baigta iki liepos mėnesio, bet dėl užtrukusių integracijos procedūrų pasirašymo data nukeliama į rugpjūčio mėnesį“, – teigia Krašto apsaugos ministerija.

Iš viso Lietuva planuoja įsigyti 88 „Boxer“ šarvuočius, kuriais būtų aprūpinti du kariuomenės Sausumos pajėgų batalionai. Iš jų 84 būtų pėstininkų kovos mašinos, likę keturi – vadovavimo šarvuočiai. Pėstininkų kovos mašinos bus apginkluotos ne tik bokšteliu, bet ir prieštankine ginkluote.

Lietuva tikisi, kad pirmieji „Boxer“ šarvuočiai Lietuvą pasieks 2017 metais. Tai turėtų būti brangiausias pirkinys Lietuvos kariuomenės istorijoje, sandorio vertė kol kas neatskleidžiama.

Šiuo metu Sausumos pajėgose naudojami šarvuotieji transporteriai „M113“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.