K.Masiulis siūlo greičiau išprašyti nepageidaujamus užsieniečius

Seimo narys Kęstutis Masiulis

K.Masiulis siūlo greičiau išprašyti nepageidaujamus užsieniečius<br>V. Balkūno archyv. nuotr.
K.Masiulis siūlo greičiau išprašyti nepageidaujamus užsieniečius<br>V. Balkūno archyv. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2016, 9:01 AM, atnaujinta May 17, 2017, 12:30 PM

„Jeigu valstybės institucijos gaus informacijos, kad užsienietis, esantis Lietuvoje, kelia grėsmę saugumai, Migracijos departamentas turėtų panaikinti jam leidimą būti mūsų šalyje ne vėliau kaip per 48 val., ir tai būtų maksimalus terminas. Dabar tokia informacija gali būti nagrinėjama net 14 dienų. Matant, kad saugumo situacija Šengeno zonoje smarkiai pablogėjo, Lietuva turi būti pasiruošusi reaguoti greitai ir efektyviai“, – sako parlamentaras.

Įregistruotomis pataisomis ne tik siūloma trumpinti užsieniečių teisinio statuso praradimo ir išsiuntimo iš šalies terminus, bet ir kalbant apie grėsmę valstybei numatoma atsisakyti sąvokų „rimtas pagrindas“, „rimtos priežastys“, „reali grėsmė“, „akivaizdi grėsmė“, „objektyvūs duomenys“, „svarbios priežastys“ ir kt., todėl valstybės institucijoms būtų paprasčiau neįleisti ir išprašyti nepageidaujamus užsieniečius.

„Tai filosofinės ir diskutuotinos frazės, kurios buvo įrašytos į įstatymą kopijuojant kitų valstybių teisę, bet matant, kad saugumo situacija Europoje suprastėjo, negalima leisti, kad sprendimai būtų interpretuojami įvairiai ar vilkinami teismuose“, – teigė K. Masiulis.

Pastaruoju metu Europos šalyse buvo įvykdyta ne viena teroristinė ataka, kurią organizavo užsieniečiai, atvykę iš islamiškų šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?