Kauno medikai džiaugiasi sekmadienį tapę stebuklo dalyviais

„Ką tik visas būrys mūsų personalo tapo krikštamotėmis ir krikštatėviais! Pasikonsultuoti į Skubiosios medicinos kliniką atvykusiai nėščiajai netikėtai prasidėjo gimdymas! Mama sveika, 32 savaites išnešiota pirmagimė, nors dar ir turės ūgtelėti inkubatoriuje, taip pat, preliminariais duomenimis, sveika, tėtis laimingas, o mes taip pat krykštaujame tapę gimimo stebuklo dalyviais“, – tokia žinia socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje sekmadienio rytą pasidalijo Kauno klinikų Skubiosios medicinos klinikų personalas.

Medikai džiaugėsi, kad netikėtai prasidėjęs gimdymas praėjo sėkmingai.<br>Skubios medicinos klinikos nuotr.
Medikai džiaugėsi, kad netikėtai prasidėjęs gimdymas praėjo sėkmingai.<br>Skubios medicinos klinikos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2016, 1:43 PM, atnaujinta May 17, 2017, 7:23 AM

Prie žinutės įkelta nuotrauka, kurioje matyti džiugiai nusiteikusių medikų būrys. „Nuoširdžiai dėkojame kolegoms gydytojams akušeriams-ginekologams bei gydytojams neonatologams, kad taip operatyviai sureagavo į mūsų aliarmą ir žaibišku greičiu atbėgo mums į pagalbą. Na, o mažylei bei tėveliams linkim visokeriopos sėkmės. Aukit sveiki ir laimingi!“ – savo mažajai pacientei linkėjo netikėtai gimdyme sudalyvavę klinikos medikai.

Medikas : „Viskas įvyko labai greitai“

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su Skubios medicinos klinikos gydytoju Gediminu Čižausku šis apie situaciją sakė: „Niekas nesitikėjo, kad viskas pakryps tokia linkme, nes tai buvo 32 savaičių nėštumas. Moteris atvyko skųsdamasi nugaros skausmu ir tuo, kad šlapinantis pasirodė kraujo. Buvo įtarta inkstų akmenligė, bet staiga prasidėjus sąrėmiams teko kuo skubiau kviesti kolegas ginekologus ir netrukus gimė mergytė.“

Medikas pripažino, kad nemažai streso buvo ne tik pačiai mamai, bet ir medikų komandai, tačiau viskas įvyko labai greitai. „Negaliu šiuo metu pasakyti tikslaus laiko, gal per penkiolika minučių viskas įvyko. Mama jaučiasi gerai ir šiuo metu ilsisi palatoje“, – kalbėjo G.Čižauskas.

Paklaustas, ar jo darbo praktikoje toks atvejis pirmas, medikas teigė, kad tokiuose netikėtuose gimdymuose jam tekę dalyvauti ir anksčiau: „Kažkada labai seniai gimdymą teko priimti tualete, bet tai buvo pirmalaikis gimdymas.“

Tokiems atvejams – pasiruošta

G.Čižauskas teigė, kad viskas įvyko labai sklandžiai, nes visa reikiama medicinos įranga buvo po ranka, o kolegos į prašymą pagelbėti taip pat sureagavo žaibiškai. „Tokie atvejai visada galimi ir esame jiems pasiruošę. Pora į kliniką atvyko patys, moteris skundėsi skausmu, įtarėme inkstų akmenligę ar šlapimo takų infekciją, nes juk iki gimdymo termino dar buvo likę kelios savaitės“, – kalbėjo.

Šiandien pasaulį išvydusiai naujagimei medikas linkėjo laimės ir sveikatos ir atsisveikindamas pridūrė, kad mažylė su mama dar kurį laiką praleis medikų globoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.