Prezidentės patarėjas rėžė: VTEK šoks pagal ministrės dūdelę

„Tokie klausimai demokratiškoje valstybėje turėtų būti išspręsti“, – „Žinių radijui“ sakė Prezidentės vidaus politikos patarėjas Mindaugas Lingė. Jis patikino, kad negalima leisti šiai situacijai užsitęsti.

Prezidentė siūlo galimybę nušalinti nuo pareigų vyriausybei atskaitingų institucijų vadovus.<br>T. Bauro nuotr.
Prezidentė siūlo galimybę nušalinti nuo pareigų vyriausybei atskaitingų institucijų vadovus.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Žinių radijas“

2016-08-30 08:36, atnaujinta 2017-05-14 13:43

„Iš tiesų, istorija jau tapo netoleruotinai ištęsta. Viskas yra atidėliojama ir ieškoma dar daugiau būdų kaip ištempti visą tai laike“, – kalbėjo Prezidentės patarėjas.

Jis mano, kad negerai tai, kad Premjeras lauks Vyriausios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvadų ir tik tada spręs ką daryti.

„Ministras pirmininkas lauks VTEK išvadų, o ką tai reiškia? Reiškia papildomą laiką. Ir keista, kad į VTEK kreipiasi pati ministrė. Etikos komisija atsakys taip, kaip ministrė nori, kad jie atsakytų“, – sakė M. Lingė.

„Žinių radijui“ M. Lingė pasakojo, kad Prezidentė galvoja apie naujas iniciatyvas. Jo teigimu, žiūrint į sisteminius dalykus matosi spragos. Vienas didžiausiu – nušalinimo nuo pareigų mechanizmo nebuvimas. Prezidentė siūlo galimybę nušalinti nuo pareigų vyriausybei atskaitingų institucijų vadovus.

„Mes neturime nušalinimo nuo pareigų mechanizmo, susijusio susijusio su institucijos vardo juodinimu, kai yra ikiteisminiai tyrimai. Mes kalbame apie tai, kad jei pats institucijos vadovas nemato bėdų, aukštesni pareigūnai turi turėti įrankius“, – sakė M. Lingė.

Jis pabrėžė, kad toks mechanizmas tikrai netaptų susidorojimo su nepalankiais asmenimis įrankiu. O paklaustas apie tai, kad kai kurie nušalinti asmenis gali per teismus ieškoti būdo sugrįžti, sakė: „Turi būti pagrindas ir tas, kuris nori nušalinti, turi įvertinti situacija. Prezidentė sako, kad tokia galimybė turi būti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.