Premjeras atkirto Jonui Miliui: „Jautėme tam tikrą spaudimą“

Premjeras Algirdas Butkevičius atkirto Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktoriui Jonui Miliui, kuris į teismą padavė Vyriausybę ir išsakė kritiką premjerui. J.Milius prašo grąžinti į darbą ir priteisti pinigus už tas dienas, kai jis nedirbo.

Premjeras atkirto Jonui Miliui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Premjeras atkirto Jonui Miliui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2016, 8:58 AM, atnaujinta May 10, 2017, 3:24 AM

„Labai nustebau, lygtai jis būtų buvęs premjeras, o aš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas. Nes rinkų atidarymas be valstybės vadovų vieno ar kito pastangų, tai yra neįmanoma.

Jis gali vykdyti tik tolimesnį darbą, kai atvyksta ekspertai arba specialistai tikrinti Veterinarinės maisto tarnybos laboratorijas, įmones, pieno perdirbimo“, – „Žinių radijuje“ ketvirtadienio rytą telefonu komentavo A.Butkevičius.

A.Butkevičius teigė, kad J.Miliaus atleidimo „procesas tęsėsi labai ilgai“.

„Pirmiausia su teisininkais šiuo klausimu irgi dirbome, labai atsakingai. Tol, kol nebuvo išanalizuota visa gauta informacija, tol mes neskubėjome priimti galutinio sprendimo, nors tikrai iš išorės jautėme tam tikrą spaudimą: „Kada priimsite?“.

Visą laiką būdavo aiškinama dėl atleidimo: „Kada?“. Bet mes pasielgėme labai teisingai pagal Vyriausybės įstatymo 29-1 straipsnį, mes kaip tik išnagrinėję jo veiklos ataskaitą. Tikrai klausimų buvo labai daug. Buvo daromi keli pasitarimai. Buvo daromas posėdis.

Tam tikri moraliniai aspektai labai svarbūs vadovams. Čia jam keliami ir kiti reikalavimai, kad jis elgtųsi etiškai, kad vykdytų kitus teisės aktuose numatytus ir jam duotus pavedimus“, – kalbėjo premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.