L.Graužinienė: K.Komskis turėjo atsistatydinti pats

[[ge:lrytas:lrytas:260475]]

L.Graužinienė sako jau anksčiau raginusi partijos „Tvarkos ir teisingumo“ atstovą K.Komskį atsistatydinti iš Seimo vicepirmininko pareigų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Graužinienė sako jau anksčiau raginusi partijos „Tvarkos ir teisingumo“ atstovą K.Komskį atsistatydinti iš Seimo vicepirmininko pareigų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2016, 12:31 PM, atnaujinta May 9, 2017, 9:08 PM

„Iš tiesų aš lieku prie savo pozicijų, kad jis turėjo pasielgti garbingai ir atsistatydinti iš vicepirmininko pozicijos. Dabar mes net procedūriškai nelabai spėtume jo atleisti, tad nėra prasmės tą daryti“, – BNS pirmadienį sakė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Jos teigimu, Seimui iki kadencijos pabaigos tikriausiai yra likę dvi dienos posėdžių.

VRK, susipažinusi su ikiteisminio tyrimo medžiaga, sekmadienį vienbalsiai panaikino K.Komskio pirmumo balsus per partijos sąrašo reitingavimą Seimo rinkimuose ir išbraukė jį iš „tvarkiečių“ kandidatų sąrašo.

Generalinės prokuratūros duomenimis, grupė Šilutės gyventojų per pirmąjį Seimo rinkimų turą už alkoholį, cigaretes ir grynuosius pinigus rinkėjams siūlė balsuoti už kandidatus, priklausančius partijai „Tvarka ir teisingumas“. Šiuo metu tyrime turimi duomenys leidžia įtarti, kad iš viso galėjo būti papirkta daugiau kaip 120 rinkėjų. Įtarimai dėl rinkėjų papirkinėjimo pateikti iš viso 11-ai asmenų.

K.Komskis žada skųsti VRK sprendimą, jis tvirtina su balsų pirkimu niekaip nesusijęs, apie šią istoriją žinantis tik iš žiniasklaidos, sakė tai esant provokacija. Policijai pranešus apie ikiteisminį tyrimą Šilutėje, jis paskelbė stabdantis narystę partijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.