VTEK vertins V. Baltraitienės ir J. Miliaus elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos

VTEK vertins V. Baltraitienės ir J. Miliaus elgesį.<br>D.Umbaso nuotr.
VTEK vertins V. Baltraitienės ir J. Miliaus elgesį.<br>D.Umbaso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2016, 1:53 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 9:47 PM

Pagal žiniasklaidoje pateiktą informaciją, šių metų liepos pabaigoje Panevėžio rajone vyko prieštaringai vertinama vakarienė su medžiokle kartu su Latvijos žemės ūkio ministru bei verslininkais, kurie galimai galėjo būti suinteresuoti Žemės ūkio ministerijos bei VMVT sprendimais.

Tyrimas pradėtas V. Baltraitienės pateikto prašymo įvertinti jos pačios elgesį pagrindu, taip pat – pagal žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie ministrės ir J. Miliaus dalyvavimą minėtame renginyje.

Ilgametį VMVT vadovą J. Milių Vyriausybė atleido rugsėjo pabaigoje, tačiau jis dėl atleidimo teismuose bylinėsis su valstybe, primena ELTA.

J. Milius buvo atleistas Vyriausybės sprendimu, neigiamai įvertinus jo veiklos ataskaitą. Jam taip pat pareikšti įtarimai dėl dokumentų klastojimo ir piktnaudžiavimo tarnyba, – manoma, kad Tvarkos ir teisingumo partijos narys Petras Gražulis per VMVT vadovą siekė nuslėpti įmonėje „Judex“ nustatytus pažeidimus. Apie „Judex“ koldūnuose rastas listerijos bakterijas Lietuvos kolegas informavo Rusijos maisto saugos tarnyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.