Tarp „valstiečių“ – žiežirbos: D. Šakalienė įgėlė S. Skverneliui

Seimui antradienį pritarus, kad į premjerus būtų skiriamas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatas Saulius Skvernelis, vienintelė iš LVŽS frakcijos susilaikiusi Dovilė Šakalienė sako, jog suabejojo dėl būsimos Vyriausybės ryžto pokyčiams, ypač socialinėje srityje.

D. Šakalienės skėlė antausį S. Skverneliui: nepalaikė jo kandidatūros.<br>T.Bauro nuotr.
D. Šakalienės skėlė antausį S. Skverneliui: nepalaikė jo kandidatūros.<br>T.Bauro nuotr.
D. Šakalienės skėlė antausį S. Skverneliui: nepalaikė jo kandidatūros.<br>T.Bauro nuotr.
D. Šakalienės skėlė antausį S. Skverneliui: nepalaikė jo kandidatūros.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 22, 2016, 12:41 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 9:06 AM

Su „valstiečiais“ į Seimą patekusi D.Šakalienė BNS teigė, kad jos apsisprendimą lėmė ne nepateisinti lūkesčiai dėl darbo Seimo Socialinių reikalų komitete, o „žymiai platesni dalykai“.

„Kaip ne kartą kalbėjau, ne pozicija yra svarbu, o pats požiūris į tai, ar iš tikrųjų reikalingos kompetencijos, ar reikalingas profesionalumas konkrečioje srityje, ar norima pasiekti pokyčių – man šiuo metu kyla abejonių“, – sakė parlamentarė.

Ji sako abejojanti ir dėl tam tikrų į pareigas deleguojamų žmonių, kurie priims sprendimus naujajame Seime ar Vyriausybėje, tačiau konkrečių personalijų neįvardijo. D.Šakalienė taip pat užsiminė, jog ruošė didžiąją dalį socialinės politikos nuostatų partijos programoje ir leido suprasti, jog tai nebuvo įvertinta.

„Visa savo esme esu nevyriausybininkė, aš nemoku žaisti politinių žaidimų. Pripažįstu, kad galbūt aš kažko nesuprantu. Galbūt taip iš tikrųjų yra, bet tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – sako ji.

„(Abejoju) dėl sprendimų, kurie yra priimami, dėl sprendimų, kurie priimami dėl žmonių, dėl sprendimų priėmėjų, (...) nuo kurių tiesiogiai didele dalimi priklausys, kokie pokyčiai bus vykdomi“, – BNS sakė D.Šakalienė.

Už tai, kad S.Skvernelis būtų skiriamas premjeru, antradienį balsavo 90 parlamentarų, prieš buvo keturi, susilaikė 33. Ministro pirmininko kandidatūros nepalaikė tik opoziciniai konservatoriai ir liberalai, tuo metu opozicine pasiskelbusios „Tvarkos ir teisingumo“ partijos nariai palaikė S.Skvernelio kandidatūrą. Ją parėmė ir Seimo mažumai priklausančios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos nariai.

Buvusi Žmogaus teisių stebėjimo instituto vadovė D.Šakalienė praėjusią savaitę buvo paskirta dirbti į Užsienio reikalų komitetą. Ji teigė, kad toks frakcijos sprendimas ją nustebino, nes ji pati neslėpė ambicijų dirbti būtent su socialiniais klausimais Socialinių reikalų komitete. „Valstiečių“ lyderis R.Karbauskis teigė, kad D.Šakalienė dirbti Socialinių reikalų komitete nenorėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.