Politologė atskleidė, kurių partijų rinkėjų balsus perėmė „valstiečiai“

Penktadienį Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute vykusioje konferencijoje „Rinkimų metai: išbandymas valdžiai ar demokratijai?“ žinomiausi šalies politologai aptarė praėjusius Seimo rinkimus ir kitas politikos aktualijas.

„Skvernelis yra visai kitur (pagal atsakymus – aut.), viduryje tarp socdemų, liberalų ir konservatorių. Jis tobulas premjeras ir galėtų sudaryti koaliciją su visais“, – sakė A. Ramonaitė.<br>T. Bauro nuotr.
„Skvernelis yra visai kitur (pagal atsakymus – aut.), viduryje tarp socdemų, liberalų ir konservatorių. Jis tobulas premjeras ir galėtų sudaryti koaliciją su visais“, – sakė A. Ramonaitė.<br>T. Bauro nuotr.
Ainė Ramonaitė aptarė puslapio „manobalsas.lt“ apklausų rezultatus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ainė Ramonaitė aptarė puslapio „manobalsas.lt“ apklausų rezultatus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 25, 2016, 9:42 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 4:09 AM

„Lietuvoje rinkimų rezultatai, ypatingai antrojo turo, daug ką nustebino“, – sakė politologas Ramūnas Vilpišauskas.

Balsus pavogė iš „kairiųjų“ partijų

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) politologė Ainė Ramonaitė kalbėjo apie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) pasirodymą spalį vykusiuose Seimo rinkimuose.

Politologė A. Ramonaitė pristatė internetiniame puslapyje „manobalsas.lt“ surinktus duomenis, kurie parodė, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga rinkėjų balsus Seimo rinkimuose perėmė iš „Drąsos kelio“, Darbo partijos, socialdemokratų bei Tvarkos ir teisingumo kandidatų.

„Iš esmės, LVŽS balsus perėmė iš partijų, kurias tipiškai vadiname kairiosiomis“, – sakė A. Ramonaitė.

Partijoje diktatūros nėra

Internetiniame puslapyje „manobalsas.lt“ buvo atlikta ir politikų apklausa, kurioje jie turėjo atsakinėti į įvairius klausimus. Atlikta apklausos rezultatų analizė atskleidė kiek netikėtus rezultatus.

Jie parodė, kad LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis bei vieni žinomiausių partijos veidų Aurelijus Veryga ir Rima Baškienė yra linkę į konservatyviąją kairiąją pusę.

Tačiau paaiškėjo, kad paskirtojo premjero, partijos sąrašo rinkimuose lyderio Sauliaus Skvernelio atsakymai, o kartu ir pažiūros, gerokai skiriasi nuo kitų LVŽS pirmininko ir kitų partijos lyderių.

„Skvernelis yra visai kitur (pagal atsakymus – aut.), viduryje tarp socdemų, liberalų ir konservatorių. Jis tobulas premjeras ir galėtų sudaryti koaliciją su visais“, – sakė A. Ramonaitė.

Nuo partijos lyderių atsakymų nutolę ir Tomas Tomilinas, Virginijus Sinkevičius, Vytautas Bakas, Viktoras Pranckietis. Pasak politologės A. Ramonaitės tai rodo, kad partija nėra vieningai konservatyvi ir joje vyrauja pažiūrų įvairovė.

„Tai, kad jiems (partijos nariams – aut.) buvo leista parodyti kitokias, skirtingas pažiūras nei parodė pirmininkas, yra geras ženklas, rodantis, kad partijoje nėra diktatūros“, – konferencijoje kalbėjo politologė A. Ramonaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.