Svetimą valdą pakaunėje užėmusi moteris darė, ką norėjo, – šeimininkai pašiurpę

Ar gali sodybos savininkai, gyvenantys kitoje vietoje, būti ramūs, kad niekas jų valdos nepavers siaubingu sąvartynu, joje neužveis gyvūnų pulkų ir neįsikurs ten ilgesniam laikui? Pasirodo, negali.

Išaiškėjo, jog svetimą valdą Kauno rajone užėmusi pensininkė darė joje, ką norėjo, – savininkai apie tai sužinojo tik po trejų metų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Išaiškėjo, jog svetimą valdą Kauno rajone užėmusi pensininkė darė joje, ką norėjo, – savininkai apie tai sužinojo tik po trejų metų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2016, 5:46 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:16 AM

70-metė kaunietė Marija K. apstulbo sužinojusi, kad jos sklype, esančiame Garliavos apylinkėse, jau trejus metus šeimininkauja keisto būdo 65 metų pensininkė Genė Zujuvienė, kurios ji akyse nebuvo mačiusi. Įsijautusi į šeimininkės vaidmenį atvykėlė pavertė svetimą valdą siaubo filmui idealiai tinkančia aikštele su pamėkliškais vaizdais ant medžių ir dešimtimis stūgaujančių šunų.

„Reikės sakyti sūnui, kad skubiai darytų tvarką. Paveldėję dalį miško Ilgakiemio kaime su statiniais, mes ten nekėlėme kojų. Net nesapnavome, kad kažkas gali valdoje susisukti gūžtą“, – Garliavos apylinkių seniūnui Eimuntui Raugevičiui tvirtino Marija K.

Penktadienį su kitų tarnybų atstovais ir naujienų portalo lrytas.lt žurnalistais apsilankęs šioje itin nuošalioje vietoje E.Raugevičius neslėpė nuostabos – valdoje ant medžių šakų buvo prikabina šimtai dėvėtų rūbų, kieme mėtėsi tuščios skardinės ir gausybė kitokių šiukšlių, lankstė kelios dešimtys šunų. Nedidelis namas buvo pilnas jų išmatų.

Maisto ir veterinarijos tarnybai praėjusį ketvirtadienį pasiskundė kaimyninių valdų gyventojai, kelerius metus kentę šunų kauksmą, nešvarą, nesaugiai jautęsi eidami šalia neaptvertos valdos. Vienas žmogus vos atsigynė nuo piktų keturkojų būrio, stvėręs pirmą pasitaikiusį pagalį.

„Baisi netvarka“, – ištarė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kauno skyriaus atstovė Marija Bižokienė, stebėdama, kaip gyvūnų globos tarnybos „Nuaras“ darbuotojos dėžes su neprižiūrimais gyvūnais neša į automobilį. Iš viso į prieglaudą buvo pristatyta 20 šunų, tačiau daugelis jų spėjo pabėgti į mišką.

Nežinia, kaip kaunietė G.Zujuvienė rado svetimą nuošalią valdą Ilgakiemyje, tačiau ji čia jautėsi kaip šeimininkė – miesto konteineriuose radusi išmestus rūbus, įvairius senkdaičius, ji vilkdavo šias šiukšles į Marijos K. sklypą, vasarą ten gyvendavo. Atšalus orams moteris atvyksta tik dieną, o nakvoja kitur. Jos šunų pulkai tuo metu kenčia alkį, šąla, skęsta purve.

„Įpareigojau savininkę rūpintis savo sklypu – jis turės būti sutvarkytas“, – pasakojo seniūnas E.Raugevičius.

G.Zujuvienei už gyvūnų nepriežiūrą, įsibrovimą į svetimą valdą gresia administracinė ir baudžiamoji atsakomybė. Pastarosiomis dienomis Ilgakiemio gyventojai jos nematė.  Policijos pareigūnai kol kas jos neapklausė.

Vietos gyventojai svarstė, jog šiai moteriai, ko gero, pirmiausia reikia medikų pagalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.