Pasienyje su Lenkija 20 km automobilių eilė išsisklaidė naktį

Dėl itin slidžios kelio dangos Lenkijos teritorijoje, Kalvarijos ir Budzisko pasienio punkte, buvo susidariusios labai didelės spūstys.

Pasienyje Lenkijos link nusidriekė maždaug 20-ies kilometrų krovininių sunkvežimių eilė. Eismą reguliavo pasieniečiai.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Pasienyje Lenkijos link nusidriekė maždaug 20-ies kilometrų krovininių sunkvežimių eilė. Eismą reguliavo pasieniečiai.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

2017-01-05 14:54, atnaujinta 2018-02-09 19:21

Apie 17 val. 26 min. pranešta, kad eilė jau pasiekė Trakiškius, nusidriekė 20 km ir toliau ilgėja.

Lengvieji automobiliai buvo nukreipiami per Lazdijus.

Iš Lenkijos į Lietuvą judėjimas vyko, tačiau labai lėtai.

Penktadienio rytą pranešta, kad eismo situacija pasienyje su Lenkija yra normali, vakare susidariusios eilės nebeliko. Automobilių eilė išsisklaidė apie 3 val. nakties.

Policijos pareigūnai patarė važiuojantiems į Lenkiją rinktis kitą maršrutą. Buvo rekomenduojama važiuoti per Lazdijų ir Ogrodniko sienos perėjimo punktą.

Eilėje įstrigę vairuotojai skundėsi, jog neturi jokios patikimos informacijos, kodėl susidarė spūstis, kiek teks stovėti.

Vieni vairuotojai teigė, jog dėl plikledžio sunkiasvorės mašinos neva nepakyla į kalną, kiti girdėjo, kad prie Suvalkų įvyko avarija, todėl užblokuotas kelias.

Eismą reguliuojantys pasieniečiai sakė, jog vilkikų eilė ėmė rikiuotis nuo pat ryto ir ji vis ilgėja.

Apie 19 val. iš Lenkijos pusės į Lietuvą įvažiavo vos keli sunkvežimiai, o Lietuvos pusėje stovinti vilkstinė pajudėjo keliolika metrų.

„Situacija dar yra ganėtinai rimta, šiuo metu sunkvežimių eilė yra apie 18 kilometrų ilgio.

Eilė juda labai lėtai, sunkvežimiai statomi į atskirą eilę, o lengvieji automobiliai nukreipiami per Lazdijus“, – BNS sakė Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės specialistė Daiva Klimavičienė.

Policijos departamentas BNS informavo, kad 20 val. duomenimis, lengvųjų automobilių eismas nukreipiamas per Lazdijus, o vilkikų kolona po truputį juda.

Eismo sąlygas apsunkino slidūs keliai. Šią savaitę itin atšalo, prasidėjo pūgos, o termometro stulpelis nukrito iki 10 ir daugiau laipsnių šalčio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.