Pažymėjimų išdavimas nukentėjusiesiems nuo okupacijų bus paprastesnis

Vyriausybė supaprastina asmenų, nukentėjusių nuo 1939–1990 metų okupacijų, pažymėjimų išdavimo procedūras ir atsisako perteklinių reikalavimų.

2016 metais Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras išdavė 481 pažymėjimą nuo okupacijų nukentėjusiems asmenims.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
2016 metais Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras išdavė 481 pažymėjimą nuo okupacijų nukentėjusiems asmenims.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-11 12:32, atnaujinta 2017-04-12 10:02

Tam ministrų kabinetas posėdyje nutarė pakeisti asmenų, nukentėjusių nuo 1939–1990 metų okupacijų, teisinio statuso pripažinimo, pažymėjimų išdavimo bei jų apskaitos nuostatus.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras nebegalės reikalauti iš prašymą pateikusio asmens dokumentų – piliečio paso ar leidimo nuolat gyventi šalyje kopijos, archyvų išduotų pažymų ir kitų, kuriuos iš valstybės registrų ar archyvų gali gauti pats.

Atsisakius perteklinių įpareigojimų asmenims pateikti įvairių archyvų išduotas pažymas, kitų šiuose archyvuose esančių dokumentų kopijas, centrui jie turės būtų pateikiami tik tuo atveju, jei šiuose dokumentuose nurodytų duomenų nėra valstybės registruose. Kartu suteikiama galimybė prašymą ir dokumentų kopijas teikti elektroninėmis priemonėmis.

Taip pat atsisakoma įpareigojimo asmeniui, pametusiam Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro išduotą pažymėjimą, apie jo negaliojimo faktą paskelbti viename iš šalies dienraščių ir nustatoma, kad centras per vieną darbo dieną nuo tokios informacijos gavimo pats paskelbia apie šį faktą savo interneto svetainėje.

2016 metais Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras išdavė 481 pažymėjimą nuo okupacijų nukentėjusiems asmenims, iš viso nuo 1997 m. išduoti 88 tūkst. 835 tokie pažymėjimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.