Priklausomiems asmenims – nuo vasaros daugiau galimybių riboti savo lošimą

Nuo lošimų priklausomi asmenys

Daugiau nuotraukų (0)

Lrytas.lt

Jan 18, 2017, 7:44 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 11:15 PM

„Šiuo metu yra sistema, ji yra įkurta savanoriškai, ne visi rinkos žaidėjai yra prie jos prisijungę, ir dėl to žmonės, kurie turi problemų, turi priklausomybę nuo lošimų, gali savanoriškai įsirašyti, bet ne visi rinkos žaidėjai yra įtraukti į sistemą, todėl, jeigu žmogus atkrenta, jis gali rasti kitų galimybių lošti“, – paaiškino finansų ministras Vilius Šapoka.

Pagal anksčiau priimtą įstatymą Vyriausybė trečiadienį numatė įsteigti oficialų registrą, kuriame privalės dalyvauti visi rinkos žaidėjai.

„Tokiu atveju žmonės, kurie savanoriškai pasiprašys, kad būtų į jį įtraukti, jau nebeturės galimybės išsibraukti. Pasiprašius būti įtrauktam, tam tikrą laiką jų niekas neįleis į lošimo namus, ir nuotoliniu būdu jie taip pat negalės lošti“, – sakė V. Šapoka.

Pasak jo, kiek laiko negalės patekti į lošimo namus, priklausys nuo pačio asmens. Tačiau ir pasiprašius būti išbrauktam iš registro, dar numatytas pusmečio laikotarpis, per kurį bus taikomi draudimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.