Jonavos ir Šakių rajonų merus galės rinkti tik nuolatiniai gyventojai

Šių metų balandžio 23 d.

Šių metų balandžio 23 d. vyksiančiuose merų rinkimuose Jonavos ir Šakių rajonų savivaldybėse galės dalyvauti tik nuolatiniai šių savivaldybių gyventojai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šių metų balandžio 23 d. vyksiančiuose merų rinkimuose Jonavos ir Šakių rajonų savivaldybėse galės dalyvauti tik nuolatiniai šių savivaldybių gyventojai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-23 09:16, atnaujinta 2017-04-11 16:17

Tokią Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo nuostatą primena Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Nuolatiniu savivaldybės gyventoju laikomas tas asmuo, kuris savo gyvenamąją vietą yra deklaravęs šių (Jonavos ir Šakių) savivaldybių teritorijoje likus ne mažiau kaip 90 dienų iki rinkimų dienos arba kuris likus ne mažiau kaip 90 dienų iki rinkimų dienos yra įtrauktas į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą šiose savivaldybėse.

Š. m. sausio 23 d. ir yra ta diena, kai iki merų rinkimų lieka 90 dienų.

ELTA primena, kad Jonavoje naujų mero rinkimų prireikė, nes buvęs meras socialdemokratas Mindaugas Sinkevičius tapo 17-tos Vyriausybės ūkio ministru.

Šakių meras Juozas Bertašius gruodį iš pareigų pasitraukė pats, Lietuvos apeliacinis teismas paliko žemesnės instancijos teismo apkaltinamąjį nuosprendį dėl prekybos poveikiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.