Iš tualeto ištrauktas režisierius Emilis Vėlyvis tiesiog įsiuto

Naujojo filmo premjeros pratęsimas režisieriui Emiliui Vėlyviui virto nemalonumais ir gėda. Skandalą ir muštynes restorane sukėlęs menininkas susipažino su areštinės gultu ir netrukus turėtų stoti prieš teismą dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams.

Areštinėje naktį praleidęs E.Vėlyvis buvo atvežtas į policijos komisariatą.<br>T.Bauro nuotr.
Areštinėje naktį praleidęs E.Vėlyvis buvo atvežtas į policijos komisariatą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Jan 27, 2017, 3:37 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 8:13 AM

Vieną vakarą – raudonasis kilimas ir būrys išsipusčiusių Lietuvos žvaigždžių, o kitą – muštynės, areštinės kamera ir įtarimai.

„Prisipažįstu padaręs nesąmonę“, – vakar apgailestavo 37 metų režisierius E.Vėlyvis.

Antradienio vakarą jis su trenksmu atšventė naujojo filmo „Zero III“ premjerą, o trečiadienio vakarą padauginęs alkoholio sukėlė muštynes ukrainiečių restorane „Leleko“ Vilniuje.

Alkoholis atjungė tualete

Su draugais premjerą laistęs E.Vėlyvis į „Leleko“ atvyko užvakar apie 15 valandą.

Keliolikos žmonių kompanija pirma linksminosi rūsyje įrengtoje salėje, po to pakilo į viršų.

Kadangi klientai nieko nevalgė ir negėrė, tik triukšmingai bendravo, jų buvo paprašyta netrukdyti kitiems lankytojams ir palikti restoraną.

Daugelis šį prašymą suprato ir išėjo, tačiau E.Vėlyvis, jo žmona Olga Klickaja ir dar du kompanijos dalyviai niekur neskubėjo.

Jie kurį laiką stoviniavo lauke, kol gamtinių reikalų prispirtas E.Vėlyvis likus maždaug valandai iki vidurnakčio nepasiprašė į tualetą.

Atsisėdęs ant klozeto režisierius užmigo. Jo neprikėlė nei beldimas į duris, nei skambučiai į mobilųjį telefoną. E.Vėlyvis atsibudo tik apsaugos darbuotojams išlaužus tualeto duris ir iškart tapo agresyvus – kibo į atlapus.

Su sunkiai erdvėje besiorientuojančiu E.Vėlyviu gražiuoju susitarti nepavyko, todėl į restoraną buvo iškviesti policijos pareigūnai.

Nuramino tik elektrošoku

Kaip pasakojo patys policininkai, atvykę nurodytu adresu jie išgirdo didelį triukšmą ir išvydo grupelę santykius besiaiškinančių asmenų.

Netrukus paaiškėjo, kad visos šios sumaišties priežastis yra E.Vėlyvis, nes įsižeidė paprašytas palikti restoraną ir nusprendė nemandagų personalą paauklėti kumščiais, rusiškais keiksmažodžiais ir grasinimais.

Restorane pasirodę uniformuoti policijos pareigūnai režisieriaus įkarščio neatšaldė.

Matyt, įsijautęs į kažkurio savo filmo herojaus vaidmenį E.Vėlyvis ir toliau stumdėsi, priešinosi sulaikomas ir vienam iš patrulių spyrė į tarpukojį.

Tik panaudojus elektrošoką ir uždėjus antrankius pavyko režisierių įsodinti į automobilį ir nugabenti į policijos komisariatą.

Pareigūnai pasiūlė E.Vėlyviui pasitikrinti girtumą, tačiau jis kategoriškai atsisakė. Kadangi susikalbėti su režisieriumi nepavyko, nutarta jį gabenti į areštinę ir palaukti, kol išsiblaivys.

Išsimiegojęs bandė juokauti

Išsimiegojęs E.Vėlyvis puolė atgailauti.

Vakar apie pietus jis per savo advokatą išplatino pranešimą, kuriame bandė juokauti ir elgtis kaip įklimpęs politikas, kuris visą kaltę dėl savo nesėkmių suverčia konkurentams.

„Noriu pasakyti, kad čia yra konkurentų darbas, viskas surežisuota ir netikra.

Jaučiu puolimą prieš savo asmenį, tai gali būti bandymas atlikti perversmą Lietuvos kino pramonėje. Juokauju – taip kalbėčiau, jei būčiau politikas, kuriuos vaizduoju filme „Zero III“, – teigė E.Vėlyvis ir surimtėjęs atsiprašė policijos bei visuomenės, o pareigūnui, kuriam įspyrė, pažadėjo skirti vaidmenį kitame savo filme.

Laukia sunkios pagirios

E.Vėlyvio juokai baigėsi vakar po pietų, kai jis buvo atvežtas į apklausą Vilniaus 3-iajame policijos komisariate ir sužinojo, kad pareiškimą dėl smurto yra parašęs ne tik policininkas, bet ir jo kumščių skonį patyrę restorano darbuotojai.

Nors E.Vėlyvis vis dar buvo neblaivus – prieš vežamas į alkoholio matuoklį įpūtė 0,16 promilės, pareigūnai jį apklausė, pareiškė įtarimus ir skyrė kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Apklausoje E.Vėlyvis apie savo triukšmingą vakarą „Leleko“ iš policijos pareigūnų sužinojo daugiau nei pats galėjo jiems papasakoti.

Režisierius prisipažino, kad dėl išgerto alkoholio kiekio kai kurių savo veiksmų neprisimena.

„Jis suprato jam pareikštų įtarimų esmę, dėl savo veiksmų gailisi“, – po apklausos sakė komisariato viršininkas Ramūnas Šilobritas.

Pats E.Vėlyvis, kuriam gresia viešieji darbai, bauda arba laisvės atėmimas iki trejų metų, apie savo nuotykius kalbėtis su žurnalistais nepanoro – jis paspruko pro kitas komisariato duris.

Menininkas išgėręs tampa agresyvus

* E.Vėlyvį draugai vadina tuo žmogumi, kuriam iš viso negalima vartoti alkoholio.

* Būdamas blaivus jis yra puikus žmogus, tačiau išgėręs tampa agresyvus ir sunkiai valdomas. Dėl šios priežasties E.Vėlyvis jau anksčiau yra turėjęs reikalų su policija.

* 2010 metais E.Vėlyvis taip pat būdamas neblaivus priešinosi policijos pareigūnams, plūdo juos necenzūriniais žodžiais.

* Tąkart režisieriui, kuriam buvo nustatytas vidutinis girtumas, teismas skyrė 500 litų baudą.

* Tais pačiais metais E.Vėlyvis policijos pareigūnams įkliuvo dar kartą. Prisigėręs lėktuve kūrėjas pasipriešino jį sulaikyti bandžiusiems pareigūnams, juos iškeikė, o atvestas prie tarnybinio automobilio ėmė spardyti ratus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.