Nuo meningokoko mirusio kario tarnybos vietoje imtasi profilaktinių priemonių

Savaitgalį nuo meningokokinės infekcijos mirus šauktiniui, pirmadienį nuo pat ryto imtasi prevencinių priemonių dalinyje, kuriame karys tarnavo.

Nuo meningokoko mirusio kario tarnybos vietoje imtasi profilaktinių priemonių.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Nuo meningokoko mirusio kario tarnybos vietoje imtasi profilaktinių priemonių.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2017, 2:59 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 4:05 AM

Kaip socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų atstovai, priemonių imtasi Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Vaidoto mechanizuotame pėstininkų batalione, kuriame tarnavo sausio 29 d. nuo meningokokinės infekcijos miręs nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karys. Su jaunesniuoju eiliniu gyvenusiems, artimiau bendravusiems kariams suleista prevencinės medicininių preparatų dozės, vykdoma papildoma karių sveikatos apžiūra.

Taip pat dezinfekuojamos, valomos, vėdinamos kareivinės.

„Ši sukrečianti žinia buvo visiems labai netikėta, kadangi savaitgaliui iš bataliono karį išleidome puikiai besijaučiantį, kaip visuomet gerai nusiteikusį. Sunku patikėti, kokia žaibiška ir mirtinai pavojinga gali būti šį infekcija. Reiškiame nuoširdžią užuojautą kario artimiesiems ir draugams, „ – sakė Kunigaikščio Vaidoto bataliono vadas pulkininkas leitenantas Eugenijus Lastauskas.

Savaitgalį karius pasiekusi skaudi žinia dėl kario mirties, galimai nuo žaibiškos meningokokinės infekcijos, sukrėtė visus, ir Krašto apsaugos vadovybė, ir mirusio kario bendražygius bei tiesioginius vadus.

Šiuo metu aiškinamasi ligos aplinkybės, kur ir kada galėjo užsikrėsti karys.

Kaip jau buvo skelbta, sausio 29 dieną Vilniaus infekcinėje ligoninėje, kaip įtariama, nuo ūminio meningokoko infekcijos mirė Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotojo pėstininkų bataliono nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karys, jaunesnysis eilinis A. M. (gim. 1997 m.). Karys savaitgaliui buvo išleistas į namus, pasijutęs blogai paguldytas į ligoninę.

Jaunesnysis eilinis A. M. Vaidoto batalione tarnavo nuo 2016 m. spalio mėnesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.