Remigijus Žemaitaitis metė akmenį į Vytauto Landsbergio daržą

Opozicinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Remigijus Žemaitaitis atskleidė, kuriuos kandidatus į kitos opozicinės partijos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko postą palaiko.

Remigijus Žemaitaitis negailėjo kritikos.<br>lrytas.lt montažas.
Remigijus Žemaitaitis negailėjo kritikos.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-10 08:04, atnaujinta 2017-04-10 09:48

„Nereikia skirstyti, kas mums geriau, kas ne mums geriau, ne mums dirbti, o žmonėms, kas yra geriau, kad dirbtų. O kitas yra dalykas – kas, ko gero, yra svarbiau konservatoriams“, – Žinių radijuje kalbėjo R.Žemaitaitis.

Jis sakė, kad konservatoriams šiuo metu kaip niekad reikia susitelkimo ir ramybės. Be to, jis pridūrė, kad partijai, kuri garsiai kalba apie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) problemas, reikėtų atkreipti dėmesį į savo kiemą, kuriame problemų taip pat netrūksta. „Aš manau, kad Paulius Saudargas arba Žygimantas Pavilionis būtų tie asmenys, kurie mobilizuotų labai stipriai konservatorių flangą“, – savo favoritus įvardijo „tvarkietis“.

Įsiutino V.Landsbergio žodžiai

Tiesa, jis metė akmenį ir į konservatorių garbės lyderio profesoriaus Vytauto Landsbergio daržą.

„Jis prieš keletą metų runkeliais ir šunauja žmones išvadino, o dabar likusią konservatorių partiją ar krikščionių flango atstovus išvadino balta mišraine. Tokie epitetai, tokie įžeidinėjimai... Aš buvau Šilalėje ir ten kalbėjau su krikdemiško flango atstovais, tai žmonės įžeisti, nes didžioji dalis jų yra tremtiniai. Taip žeminti juos, manau, nevertėtų niekam“, – kalbėjo opozicinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis.

Rinkimų pareikalavo pirmininkas

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad išankstinių partijos pirmininko rinkimų pareikalavo pats dabartinis partijos lyderis Gabrielius Landsbergis. Lapkričio pabaigoje vykusiame partijos tarybos posėdyje jis pareiškė, kad būtina surengti rinkimus, o jei jie nebus surengti, jis atsistatydins.

„Aš manau, kad mes turime jau šiandien principingai kreiptis į savo bendruomenę ir prašyti suteikti mandatą pokyčiams arba nesuteikti. Todėl šiandien kreipiuosi į Priežiūros komitetą, partijos prezidiumą prašydamas išaiškinti statutą, įstatus ir sušaukti suvažiavimą kaip įmanoma greičiau ir kartu surengti naujo pirmininko rinkimus.

Jei to neprireiktų, esu pasirengęs atsistatydinti iš partijos pirmininko pareigų. Bet noriu pabrėžti, kad nuo atsakomybės aš nebėgu, aš tikrai dalyvausiu tuose rinkimuose“, – tuomet kalbėjo G.Landsbergis. Toks G.Landsbergio pareiškimas šokiravo partijos kolegas.

Į TS-LKD partijos pirmininko postą šiuo metu kandidatuoja keturi asmenys: Gabrielius Landsbergis, kurio kandidatūrą iškėlė 38 skyriai, Paulius Saudargas, kurį iškėlė 18 skyrių, Mykolas Majauskas, iškeltas 10-ies skyrių, ir Žygimantas Pavilionis, kurį iškėlė 12 skyrių.

Pirmasis partijos pirmininko rinkimų etapas vyks vasario 11–12 dienomis partijos skyriuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.