Vytautas Bruveris. Žingsnis į priekį, du atgal. Ir taip visus 4 metus?

Lyg linksma vyšnaitė ant šios savaitės torto leptelėjo istorija, nutikusi jau po Ūkio ministerijos, kurią valdo socialdemokratai, stogu.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 12, 2017, 7:00 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 6:49 AM

Šiai ministerijai pavaldus Turizmo departamentas visam pasauliui neseniai pasigyrė labai sėkmingu sandoriu su viešųjų ryšių specialistais, pagaliau sukūrusiais visų išsvajotąjį Lietuvos prekės ženklą ir šūkį.

Už šį projektą jiems buvo sumokėta 140 tūkst. eurų.

Tačiau dabar paaiškėjo, kad to ženklo ir šūkio „Tikra yra gražu“ kampanijoje naudojamos ne Lietuvos vaizdų, o kitų kraštų nuotraukos.

Nors tų nuotraukų – nedaug, o visuomenėje kilo ne tiek pasipiktinimo, kiek pasišaipymo bangų, jos vis tiek iš posto išplovė departamento direktorę J.Kazlauskienę.

Žinoma, tarsi būtų galima pasidžiaugti, kad mūsų valdžia vis dažniau reaguoja į bet kokį sujudimą visuomenėje, nors ir vis nervingiau.

Skandalai skandalais, o kaipgi dėl pagrindinių valdančiųjų žadėtų darbų – įvairių sričių reformų?

Štai Seimo „valstiečių“ frakcija, vadovaujama paties partijos lyderio R.Karbauskio, sukilo prieš Vyriausybėje jau palaimintą Lietuvos pašto pertvarką.

Pagal ją, būtų uždaryta apie 350 nereikalingų pašto skyrių kaimuose, taip būtų įgyvendintas modernus „Ateities laiškininko“ projektas, o per kelerius metus sutaupyta maždaug 6,5 mln. eurų.

Bet R.Karbauskiui visa tai – nė motais, nes viena svarbiausių „valstiečių“ rinkėjų grupių yra būtent kaimo senjorai.

Tiesa, kaip jau ne kartą yra buvę, netrukus R.Karbauskis (gal išgirdęs premjero S.Skvernelio nuomonę?) įjungė atbulinę pavarą – pareiškė, kad „valstiečių“ frakcija dar nieko nenusprendė, o dėl Lietuvos pašto pertvarkos tarsis su Vyriausybe ir Susisiekimo ministerija.

Manevrų pirmyn ir atgal netrūksta ir Vidaus reikalų ministerijos kieme, kuris lyg ir turėtų būti vienas ramiausių po šio premjero sparnu.

Metų pabaigoje šios ministerijos vadovybė paskelbė pristabdanti policijos reformą, apie kurią nuolat kalbėjo tuometis ministras S.Skvernelis.

Bet vakar ministerija paskelbė ją vėl atnaujinanti – tik pakoreguotą ir lėtesnę. Tačiau pareigūnų profsąjungoms tokia pertvarka vis viena nepatinka.

Vadinasi, neatmestina, kad gali nutikti tas pat – trukt už vadžių, vėl iš pradžių. Gal jau metas šį posakį paskelbti ir šios valdžios, per rinkimus suokusios apie „darną“, šūkiu?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.