Po „Lietuvos ryto“ publikacijos – nemalonumai Seimo nariams

Seimo Etikos ir procedūrų komisija

„Lietuvos rytas“ aprašė ir parlamentaro Gintaro Steponavičiaus automobilio įsigijimą.<br>D.Umbraso nuotr.
„Lietuvos rytas“ aprašė ir parlamentaro Gintaro Steponavičiaus automobilio įsigijimą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2017, 5:05 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 12:45 AM

„Prokurorai mūsų paprašė dokumentų, susijusių su automobilių nuoma, t. y. sutarčių ir apmokėjimų už sandorius, kokius vykdė Seimo nariai iš kanceliarinių, taigi, valstybės lėšų. Jie tiria, ar tai nebuvo konfliktas, kad už valstybės lėšas netinkamai buvo sutartys su įmonėmis“, – po komisijos posėdžio žurnalistams sakė jos pirmininkė Rita Tamašunienė.

Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė BNS patvirtino, kad Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Seimą prašydami pateikti minėtą informaciją, reaguodami į dienraščio „Lietuvos rytas“ publikaciją.

„Buvo publikacija, kad keli Seimo nariai, nuomoję automobilius iš pinigų parlamentinei veiklai, vėliau sugalvojo juos išsipirkti, todėl prokurorai nori išsiaiškinti, kokia yra situacija. Tai jokiu būdu nėra ikiteisminis tyrimas. Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai neatlieka ikiteisminių tyrimų“, – BNS sakė E.Martinonienė.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ sausio pabaigoje paskelbė publikaciją apie kelis Seimo narius, sudariusius ne veiklos, o išperkamosios nuomos sutartis dėl automobilių, už kurios mokėjo iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų.

Publikacijoje rašyta, kad liberalas Gintaras Steponavičius pernai rudenį už 3,5 tūkst. eurų įsigijo automobilį „Land Rover“. Jį daugelį metų politikas nuomojosi iš bendrovės „Sostena“. Už šios mašinos nuomą Seimo narys mokėjo iš parlamentinei veiklai skiriamų lėšų, biudžeto pinigai liberalo automobilio nuomai naudoti nuo 2009 metų ir iš viso tam išleista beveik 27 tūkst. eurų.

Pasak „Lietuvos ryto“, už parlamentinei veiklai skirtas lėšas „Sostenai“ priklausantį automobilį nuomojosi ir Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė. Pernai spalį ji su bendrove sudarė išperkamosios nuomos sutartį, šios vertė – 5 tūkst. eurų, o mokesčių mokėtojai už šį automobilį jau sumokėjo per 26 tūkst. eurų.

Dienraštis skelbė, kad išperkamosios nuomos, o ne veiklos nuomos sutartis yra sudaręs ir Seimo narys „darbietis“ Valentinas Bukauskas. Pernai gruodį, kai nebeleista nuomoti automobilių už parlamentines lėšas, išperkamosios nuomos sutartį sudarė ir konservatorius Stasys Šedbaras.

Parlamentaras S.Šedbaras BNS pranešė, kad 2014 metų balandį buvo išsinuomojęs automobilį „Škoda Rapid“ nuomos sąlygomis iš „Swedbanko“ dukterinės įmonės, kuri užsiima automobilių veiklos nuoma. S.Šedbaro teigimu, sutartis sudaryta iki 2016 metų gruodžio 9 dienos, gruodžio 8 dieną automobilis grąžintas nuomotojui.

„Už parlamentinei veiklai skirtas lėšas nenuomojau automobilio lizingo ar išperkamosios nuomos sąlygomis“, – sakoma parlamentaro BNS perduotame pranešime.

Pernai lapkritį Seimo valdyba nutarė, kad parlamentarai automobilių nuomai nebegali naudoti parlamentinei veiklai skirtų lėšų. Per mėnesį šioms išlaidoms skiriama vieno vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio suma, dabar ji siekia beveik 800 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.